hjemmebagt knækbrød
| | | | |

Hjemmebagt knækbrød

Hjemmebagt knækbrød er et skønt alternativ til de industrielt fremstillede versioner, du kan købe i butikkerne. Det smager bedre, er sundere og du har fuld kontrol over, hvad der kommer i. Plus, det er sjovt at bage sit eget brød, og du får en dejlig duft af nybagt brød i hele huset. Desuden kan du selv eksperimentere med nødder, kerner, frø, tørret frugt og meltyper, som du kan lave dit brød med. Du kan desuden også pynte dit brød med tørrede frugter eller lave det i sjove former. Kun famtasien sætter grænser.

Hjemmebagt knækbrød er perfekt til smørrebrød, som snack eller som tilbehør til en god skål suppe. Det holder sig sprødt i en lufttæt beholder, så du altid har et stykke friskbagt knækbrød liggende. Du kan også prøve at tilsætte andre nødder, frø eller kerner i dejen, eller pynte knækbrødene med frø eller sesam, inden du bager dem. Du kan også erstatte grahamsmel med hvedemel eller andre slags mel, for at give brødet din egen personlige touch. Bagedysten er det værd – du vil ikke fortryde at prøve at bage dit eget knækbrød!

Se opskriften på lækkert, sprødt fladbrød her

Hjemmebagt knækbrød

Antal

4

personer
Arbejdstid

30

minutes
Tid i alt

1

hour 

Ingredienser

  • 250 g fuldkornsrugmel

  • 250 g grahamsmel

  • 100 g havregryn

  • 1 dl græskarkerner

  • 1 dl solsikkerkerner

  • 0,5 dl sesamfrø

  • 1 tsk salt

  • 4 spsk olivenolie (eller anden olie)

  • 2 dl mælk

  • 2 dl vand

  • 2 tsk flagesalt

Vejledning

  • Start med at blande alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt derefter olivenolie, mælk og vand og rør det hele godt sammen, indtil du har en ensartet dej. Hvis dejen er for tør, så tilsæt en smule mere olie. Konsistensen skal minde om en almindelig dej – dog med masser af kerner i.
  • Forvarm ovnen til 200 grader. Rul dejen ud til en stor, tynd firkant med en tykkelse på 2-4 mm. Du kan evt. rulle dejen mellem to stykker bagepapir.
  • Placer den udrullede dej på en bradepande og rids dejen i de ønskede knækbrødsstørrelser – eller former. Jeg laver typisk en masse rektangler med et pizzahjul. Brug gerne to bradepander, hvis du ikke kan have dejen på en.
  • Drys lidt flagesalt over knækbrødene, og bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader til de er gyldne.
  • Lad knækbrødene afkøle på en bagerist. Når de er helt afkølede vil de være sprøde og klar til servering.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *