Kisir – tyrkisk bulgur salat
Kisir er en utroligt lækker, forfriskende og velsmagende bulgursalat fyldt med krydderier, friske krydderier og en syrlig dressing. Det er en utrolig alsidig ret, som kan spises sammen med mange forskellige retter eller som kan nydes alene.
Salaten er perfekt sammen med frisk salat, smuldret feta, ristede kikærter, falafler, pitabrød, fladbrød eller labneh.
Kisir stammer fra det tyrkiske køkken, men er blevet populær i det meste af Mellemøsten. Det tyrkiske køkken er kendt for sine lækre salater og for brugen af friske grøntsager og krydderurter.
Elsker du salater? Prøv også panzanella – italiensk brødsalat med tomater.
Kisir – tyrkisk bulgur salat
4
personer25
minutesIngredienser
- Salaten
275 g. bulgur
2 store tomater, finthakket
0,5 agurk uden kernerne, finthakket
4 forårsløg, fintskåret
1 stor håndfuld frisk persille, hakket
1 stor håndfuld frisk mynte, hakket
- Dressingen
Saften fra 2 citroner
3 spsk tomatpuré
3 spsk olivenolie
1 spsk paprika (sød eller stærk, alt efter smag)
Salt og friskkværnet peber
- Til servering
Friske salatblade (f.eks. iceberg eller romainesalat)
Citronskiver
Granatæble
Vejledning
- Tilbered bulguren efter tilberedningsmetoden beskrevet på pakken, og kom i en stor skål.
- Tilsæt de finthakkede tomater, agurk, forårsløg, persille og mynte til den blødgjorte bulgur.
- I en separat skål laves dressingen ved at blande citronsaft, tomatpuré, olivenolie, paprika, salt og peber. Rør godt, indtil alle ingredienserne er godt blandet sammen.
- Hæld dressingen over bulgur- og grøntsagsblandingen. Brug en stor ske eller gaffel til at blande alt sammen, indtil alle ingredienserne er jævnt fordelt, og bulguren har absorberet dressingen.
- Smag din Kisir til og tilføj eventuelt mere salt, peber eller citronsaft efter behov.
- Server Kisir på friske salatblade og pynt med citronskiver og granatæble.
Salaten er perfekt sammen med frisk salat, smuldret feta, pita eller fladbrød.
Salaten er perfekt sammen med frisk salat, smuldret feta, pita eller fladbrød.
4 Comments