Hjemmelavede grove kartoffelchips med havsalt
Kartoffelchips er en populær snack, der er elsket over hele verden for sin sprøde og salte smag. MEN denne lækre sag er faktisk let og hurtig at lave selv. Her får du en grovere version, som tilmed smager endnu bedre.
Hjemmelavede kartoffelchips smager godt, fordi de er friske og kan tilpasses med forskellige krydderier og smagsvarianter. De indeholder også kun få ingredienser, og du ved præcis, hvad du putter i dem.
Du kan tilsætte forskellige krydderier, for at få dine yndlings chips. Prøv f.eks. med paprika, hvidløgspulver eller spidskommen.
Hvis du har nogle kartofler, som begynder at nærme sig sidste holdbarhed er det perfekt at trylle dem om til lækre, sprøde kartoffelchips.
Disse hjemmelavede kartoffelchips er super nemme at lave og smager fantastisk. Prøv at eksperimentere med forskellige krydderier og smagsvarianter for at finde din favorit!
Prøv også sprøde sweet potato chips
Hjemmelavede grove kartoffelchips med havsalt
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredienser
6 store kartofler
4 spsk. olivenolie
4 tsk. havsalt
Krydderier efter smag (f.eks. paprika, hvidløgspulver, oregano)
Vejledning
- Vask kartoflerne og skær dem i tynde skiver, gerne med et mandolinjern.
- Læg kartoffelskiverne i en skål med vand i 10 minutter for at fjerne stivelse.
- Dræn vandet og tør kartoffelskiverne grundigt med et viskestykke.
- Tænd ovnen på 200 grader. Fordel kartoffelskiverne på en bageplade og dryp olivenolie over dem. Vend dem rundt, så de er dækket af olien.
- Drys salt og krydderier efter smag over kartoffelskiverne. Bag kartoffelchips i ca. 10-15 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Tag bagepladen ud af ovnen og lad kartoffelchipsene afkøle i et par minutter, før de serveres.