Kartoffel porre suppe med ristede kikærter
| |

Cremet kartoffel porre suppe med ristede kikærter

Kartoffel porre suppe er en klassiker inden for dansk madlavning, og for god grund. Den er nem at lave, smager fantastisk og er fyldt med gode, sunde ingredienser. Plus, den er budgetvenlig og passer perfekt til de kølige efterårs- og vinterdage, hvor man har brug for noget varmt og trøstende at spise.

Suppen kan sagtens serveres, som den er. Jeg serverer typisk lidt brød til. prøv f.eks. med foccacia eller fladbrød, som smager dejligt at dyppe ned i suppen.

Hvis du har nogle grøntsager, som nærmer sig sidste holdbarhed, så kan du sagtens benytte dem i denne suppe. Jeg tilsætter f.eks. nogle gange et par gulerødder.

En kartoffel porre suppe er en simpel, men lækker ret, der passer til de fleste lejligheder. Den er perfekt som en hurtig og nem aftensmad, men kan også laves i større mængder og fryses ned til senere brug. Så hvad venter du på? Giv denne klassiske danske ret et forsøg – du vil ikke fortryde det!

Kartoffel-porre suppe kan holde sig på køl i en tætlukket beholder i 3 dage.

Har du mere lyst til karrysuppe, så se opskriften her.

Har du mere lyst til Hokkaidosuppe, så se opskriften her.

Cremet kartoffel porre suppe med ristede kikærter

Antal

4

personer
Arbejdstid

30

minutes
Tid i alt

40

minutes

Ingredienser

  • 2 løg

  • 4 fed hvidløg

  • 1 stor porre

  • 600 g kartofler

  • 4 dl grøntsagsbouillon

  • 2 dl vand

  • 2 dl fløde

  • Salt og peber efter smag

  • Til topping
  • 200 g kikærter

Vejledning

  • Dræn og skyl dine kikærter, og steg dem i en pande med olie ved middelvarme til de er sprøde.
  • mens kikærterne steger hakkes løg og hvidløg fint, og tilsættes i en stor gryde med olie. Sautér indtil løgene er bløde.
  • Skær porren i skiver og tilsæt dem i gryden.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Tilsæt dem i gryden sammen med bouillonen og vandet. Lad suppen simre i 20-25 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.
  • Tilsæt fløde og blend suppen glat med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  • Server suppen varm med de sprøde kikærter og et drys friskhakket persille eller anden krydderurt.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *