baeredygtigt-julebord-brug-natur-i-opdaekning

Bæredygtig borddækning – det grønne julebord

Hjerternes fest nærmer sig og det kræver et flot og indbydende julebord, som gør julen mindeværdig. Og du kan sagtens gøre det smukt og mindeværdigt på en bæredygtig måde.

1. Inviter naturen med ind

Når du skal pynte dit bord er det både flot og bæredygtigt at invitere naturen med indenfor. Du kan både finde kviste og grene, som kan sættes i en vase på bordet. Men du kan også finde kogler, bær og små kviste, som kan lægges på tallerknerne. Kogler, bær og små kviste kan enten benyttes som det er eller du kan tørre det.

2. Benyt frugt

Til at pynte julebordet kan du også benytte frugt. Appelsiner er især ofte brugt om julen. Du kan f.eks. pynte en appelsin med nelliker – det dufter også ekstremt skønt og julet. Men du kan også skære en applesin i skiver og lade dem tørre. Herefter kan du f.eks. sætte dem sammen med et rustikt garnbånd eller pynte dem med fine silkebånd. 

3. Benyt bagværk

Haps! Bagværk er både dekorativt på bordet og smager himmelsk. Pynt bordet med små vaniljekranse eller kryddersmåkager. Kun fantisien sætter grænser for hvilken form og pynt dine kryddersmåkager skal have. Du kan både lave små kagemænd, hjerter eller stjerner.

4. Benyt stofservietter

Fremfor at benytte engangservietter er det mere bæredygtigt at benytte stofservietter. Stofservietter kan vaskes og benyttes igen og igen. Foruden at være mere bæredygtigt er det også bedre for din pengepung.

Læs din guide til bæredygtige julegaver her

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.