Iskaffe
Iskaffe er den perfekte forfriskning på en varm sommerdag. Kaffen er let og hurtig at lave, og perfekt til at slukke tørsten og få en kølig pause i varmen.
Jeg benytter typisk en smule karamelsirup i min iskaffe, for at tilsætte en dejlig sød smag.
Prøv også lækker kaffesmoothie eller cremet matcha latte
Iskaffe
Antal
1
personArbejdstid
5
minutesIngredienser
1,5 dl stærk kaffe, afkølet til stuetemperatur.
2 dl mælk (skummetmælk, sødmælk, mandeldrik eller dit foretrukne alternativ).
1 tsk sukker
Isterninger
Vejledning
- Bryg stærk kaffe og lad den afkøle til stuetemperatur. Du kan med fordel lave en stor portion og opbevare noget på køl i køleskabet eller fryseren, så du altid let kan lave iskaffe en anden gang.
- Tilsæt sukker til den afkølede kaffe og rør grundigt til det er opløst.
- Tilsæt mælken til kaffen og rør godt.
- Fyld et glas med isterninger, og hæld kaffeblandingen over isterningerne i glasset.
- Hvis du ønsker at gøre iskaffen ekstra smovset, kan du tilføje lidt flødeskum og sirup, såsom vaniljesirup eller karamelsirup.
Prøv også lækker kaffesmoothie
2 Comments