Hvidløgshummus
Denne hvidløgshummus er bare mums!
Hummus er en af mine yndlings dip. Den kan spises til et væld af retter, så som falaffel, pita, sandwiches, wraps og grøntsagsstænger. Når du tilføjer hvidløg til hummusen får du en ekstra smagfuld hummus. Hvidløg tilføjer en pikant varme, der perfekt balancerer den milde, cremede kikærtemasse.
Det gode ved at lave hummus selv, er at du kan tilpasse smagen præcis efter din egen smag – fra hvor stærkt hvidløget skal være, til hvor cremet du vil have det.
Hvidløgshummus kan opbevares 3-4 dage på køl, du kan derfor sagtens lave en god, stor portion, som du kan spise af løbende.
Er du også vild med hummus? Prøv også rødbedehummus og hummus med soltørrede tomater.
Hvidløgshummus
4
personer10
minutesIngredienser
1 dåse kikærter, drænet
3-4 fed hvidløg (efter smag)
4 spsk tahin
6 spsk olivenolie
Saften fra en halv citron
1 tsk spidskommen
Salt og peber
2-4 spsk vand (for at justere konsistensen)
Vejledning
- Hvis du bruger kikærter fra en dåse, skal du skylle dem under koldt vand og lade dem dryppe af. Hvis du bruger tørrede kikærter, skal de først blødes op natten over og derefter koges indtil de er møre.
- Tilsæt kikærterne, hvidløg, tahin, olivenolie, citronsaft og spidskommen til en foodprocessor eller blender.
- Blend indtil du opnår en jævn og cremet konsistens. Hvis hummusen virker for tyk, tilsættes lidt vand ad gangen, indtil du opnår den ønskede konsistens.
- Smag hummusen til med salt og peber. Juster eventuelt med mere citronsaft eller olivenolie.
- Hæld hummusen i en skål og glat toppen ud med bagsiden af en ske. Dryp lidt ekstra olivenolie over og drys med spidskommen eller finthakkede krydderurter.