hokkaido salat med feta og granatæble - græskar salat
| | |

Hokkaido salat med feta og granatæble

Hokkaido salat er en skøn efterårssalat. Salaten laves af bagt hokkaido græskar, som er i sæson om efteråret. Græskarret har en skøn og mild smag. 

Når græskarret bages, udvikler det en karamelliseret overflade. 

Denne hokkaido salat indeholder feta, granatæble og rucola. Rucolaen giver et sprødt bid, fetaen tilføjer lidt salt og er cremet, og granatæblet tilføjer friskhed og fedme. Dermed får du en salat, som er en rigtig smagseksplosion, selvom den kun indeholder få ingredienser. 

En mild olivenolie-dressing med et strejf af citron binder hele retten sammen og fremhæver de forskellige smage.

  • Hvis du vil gøre salaten ekstra mættende, kan du tilsætte quinoa eller linser som ekstra fyld.
  • For en nøddeagtig crunch kan du drysse ristede græskarkerner eller valnødder over salaten lige før servering.
  • Salaten kan også serveres med en klat hummus eller en let yoghurt-dressing for en mere cremet variant.

Græskar salaten kan spises for sig, men kan også serveres som tilbehør til aftensmaden eller serveres sammen med bagte grøntsager, såsom bagte asparges eller bagte rodfrugter

Er du vild med salater? Prøv også kisir – tyrkisk bulgur salat

Hokkaido salat med feta og granatæble

Antal

4

personer
Tid

35

minutes

Ingredienser

  • 1 mellemstor Hokkaido græskar (ca. 800 g)

  • 100 g rucola

  • 150 g fetaost

  • Kerner fra 1 granatæble

  • 2 spsk olivenolie (til bagning af græskarret)

  • 1 spsk honning eller ahornsirup (valgfrit)

  • Salt og peber

  • Dressing
  • 3 spsk ekstra jomfru olivenolie

  • Saften fra ½ citron

  • 1 tsk dijonsennep (valgfrit)

  • Salt og peber

Vejledning

  • Forvarm ovnen til 200°C. Skyl Hokkaido græskarret, da du ikke behøver at fjerne skallen – den bliver blød og spiselig, når den er bagt. Skær græskarret over, fjern kernerne, og skær det i tynde både eller tern.
  • Læg græskarstykkerne på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie og evt. lidt honning over græskarstykkerne, og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og møre, men stadig har lidt bid.
  • Skær fetaosten i små tern, og fjern granatæblekernerne fra deres skal, mens græskarret bager.
  • I en lille skål piskes olivenolie, citronsaft, dijonsennep, salt og peber sammen.
  • Lad græskarret køle af, når det er færdigbagt. Kom rucolaen i en skål eller på et fad, og fordel de bagte græskarstykker over. Drys feta og granatæblekerner henover salaten.
  • Dryp dressingen jævnt over salaten lige før servering, og vend forsigtigt rundt, så alle ingredienserne bliver dækket.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *