hummus opskrift - kikærter - kikærtedip
|

Hummus

Hummus er en cremet, krydret kikærtedip, som kommer fra det mellemøstlige køkken. Det smager skønt! Og så er det lækkert både i pita, til fladbrød, i en sandwich, til salat, til falafler og til grøntsagsstænger. 

Hummus smager dejlig krydret af tahin, som er en sesampasta, hvidløg, citronsaft og olivenolie. Det er en god måde, at få sneget mere grønt ind i måltidet på, samtidig med at der er masser af velsmag og krydderi. 

Prøv også avocado hummus og hummus med soltørrede tomater

Hummus kan typisk holde sig i 4 dage på køl. Opbevar den gerne i en lufttæt beholder, da opskriften indeholder hvidløg, som er en skarp duft, der hurtigt spreder sig. Det kan også sagtens fryses ned, og skal blot tø op på køkkenbordet inden servering.

Hjemmelavet hummus – Nem, lækker og cremet hummus

Antal

4

personer
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

10

minutes

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter, drænede og skyllede

  • 1,5 dl olivenolie

  • 2 spsk. tahin

  • 2 fed hvidløg, finthakkede

  • 3 tsk citronsaft

  • 1 tsk stødt spidskommen

  • 0,25 dl vand

  • Salt og peber

Vejledning

  • Hæld vandet fra kikærterne, så de er godt drænede og skyl dem i en si.
  • Kom alle ingredienser i en blender eller minihakker og blend til det har en ensartet konsistens.
  • Tilsæt mere vand eller olivenolie, hvis konsistensen er for tyk.
  • Smag til med salt, peber, citronsaft og spidskommen. 

Noter

  • Du kan evt. eksperimentere med at tilsætte andre krydderier, så som ingefær, karry eller koriander. 

Tips til den bedste hjemmelavede hummus

Hummus er en populær ret, der oprindeligt stammer fra Mellemøsten og Nordafrika. Det er en lækker og sund dip eller spread, der er fyldt med protein og fibre, hvilket gør den til en ideel snack eller ingrediens i en sandwich eller wrap.

Hvis du foretrækker en grov dip skal du kun  blende den i kort tid eller gemme ⅓ af dine kikærter, som du første blender i til sidst. Hvis du foretrækker en cremet, blød version skal du blende den godt og grundigt. 

Denne opskrift er både nem og hurtig at lave. Opskriften giver en god krydret og cremet spread. Opskriften kan både laves med tørrede kikærter, som har ligget i blød natten over, eller med kikærter på dåse, som er drænede. Begge dele smager rigtig lækkert – det sidste er dog oftest lettest i en travl og hektisk hverdag.

Hvis du vil lave en sundere version af hummus kan du benytte mindre olivenolie og i stedet tilsætte mere vand. 

Lav forskellige variations

Traditionel hummus består af kikærter, tahini (sesampasta), hvidløg, citronsaft, olivenolie, og krydderier såsom spidskommen og salt. Men der er mange variationer af dippen, og nogle opskrifter kan også inkludere andre ingredienser, såsom ristede peberfrugter, rødbeder eller forskellige urter og krydderier.

Elsker du hummus? Så skal du også prøve:

Avocadohummus

Rødbedehummus

Peberfrugthummus

Similar Posts

16 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *