Hjemmelavet hindbærmarmelade
Hjemmelavet hindbærmarmelade smager bare fantastisk! Jeg elsker det på friskbagt brød, boller, croissanter, til pandekager eller vafler.
Hindbærmarmelade er nemt og hurtigt at lave selv. Om sommeren benytter jeg friske danske hindbæær, som virkelig har en skøn og dejlig smag. Udenfor sæson benytter jeg udenlandske bær eller frosne bær.
Hvis du har nogle bær, som du ikke får spist inden de bliver dårlige er det en rigtig god ide at lave dem om til lækker, hjemmelavet marmelade for at forlænge deres holdbarhed.
Server marmeladen til blåbærpandekager eller sprøde vafler
At lave hindbærmarmelade er en simpel proces, der kræver bær, sukker og en smule citronsaft. Bærrene koges sammen med sukker og citronsaft, indtil de er bløde og sukkeret er opløst. Derefter blendes bærrene, indtil de er glatte, og marmeladen koges videre, indtil den er tyk og lækker.
Jeg kan godt lide at der er lidt struktur efter bærrene, så jeg blender ikke marmeladen for længe. Hvis du ikke kan lide bærklumper kan du blende marmeladen helt lind.
Hvis du gerne vil forlænge holdbarheden på din marmelade kan du tilsætte atamon. Har du dog planer om at spise marmeladen indenfor kort tid kan du undlade atamonen.
Når jeg er i gang laver jeg altid en stor portion. Opskriften giver 2-3 glas. Hvis du ønsker en mindre portion, kan du blot halvere opskriften.
Prøv også lækker hjemmelavet jordbærmarmelade
Hjemmelavet hindbærmarmelade
2
glas10
minutes20
minutesIngredienser
500 g hindbær
200 g sukker
2 spsk citronsaft
1 tsk geleringsmiddel
Vejledning
- Skyl hindbærrene.
- Tilsæt hindbær, sukker, citronsaft og geleringsmiddel i en stor gryde.
- Kog blandingen over medium varme indtil hindbærrene er bløde og sukkeret er opløst, og marmeladen får den rette konsistens.
- Blend evt hindbærbmarmeladen med en stavblender eller i en foodprocessor, hvis du vil have den helt glat.
- Skyl nogle patentglas med kogende vand. Tilsæt atamon i hvert glas, påfør låget, og ryst godt, så atamonen fordeles rundt i hele glasset. Hæld eventuelle rester af atamon ud.
- Lad marmeladen køle af, før den hældes på rene glas med tætsluttende låg. Opbevar i køleskab og nyd hindbærmarmeladen på brød, bagværk eller i desserter.
One Comment