Havregrynskugler
Julen nærmer sig, og havregrynskugler er en tidløs klassiker, som bare hører sig til.
De skønne cremede havregrynskugler smager skønt og julet, og så er de tilmed lette og hurtige at lave. Herhjemme har vi altid en stor jule-bage-dag, hvor der bliver masseproduceret i stor stil til hele julen. Det er både sjovt og hyggeligt, og en god måde at få børn med i køkkenet.
Prøv også at bage lækre hjemmebagte pebernødder
Den lille skønne godbid er primært lavet af havregryn, kakao, sukker, smør, mælk, og kokos.
Denne opskrift giver ca. 20 havregrynskugler. De kan holde sig på køl i en tætlukket beholder i 5-7 dage. Så du kan sagtens lave en god, stor portion, som kan spises over julen.
Klar til julen? Prøv denne lækre hjemmelavede gløgg og syltet rødkål
Havregrynskugler
20
stk.20
minutesIngredienser
250 g. havregryn
50 g. usødet kakao
150 g. sukker
150 g. smør
1 tsk vaniljesukker
100 g. kokosmel
En knivspids salt
0,5 dl stærk kaffe (kan udelades)
1 spsk romessens (kan udelades)
Pynt: Kokosmel, flormelis eller chokoladeovertræk
Vejledning
- Start med at smelte smørret i en gryde over lav varme.
- Tilsæt sukker, kakao, vaniljesukker, kaffe, romessens og en knivspids salt til smørret. Rør godt, indtil blandingen er glat og sukkeret er opløst.
- Fjern gryden fra varmen og tilsæt havregryn og kokosmel. Bland ingredienserne godt, indtil de er jævnt fordelt.
- Lad blandingen køle lidt af, så den er nemmere at arbejde med. Form små kugler af dejen med dine hænder og læg dem på et skærebræt eller bagepapir.
- Hvis du ønsker en ekstra chokoladesmag, kan du smelte lidt chokolade over vandbad og dyppe havregrynskuglerne i chokoladen. Ellers kan du rulle dem i kokos eller flormelis.
- Lad havregrynskuglerne køle helt af i køleskabet i mindst en time inden de serveres.