gulerodsfritter - gulerods pommes frites
| | |

Gulerodsfritter

Gulerodsfritter er et skønt alternativ til de klassiske pommes frites lavet af kartofler. De har en dejlig naturlig sødme fra gulerødderne. Jeg bruger nogle spicy krydderier til fritterne, så de får et dejligt mix mellem spicy og sødt. 

Gulerodsfritterne får en dejlig sprød skal, og et blødt og saftigt indre, som er super lækkert. 

Server dine gulerodsfritter som en let og hurtig frokost, eller som en del af en hovedret sammen med kisir – tyrkisk bulgur salat og grillede aubergine.

Server evt. en lækker feta dip eller romesco sauce til dine fritter. 

På jagt efter sprøde fritter? Prøv også sweet potato fries af søde kartofler eller polenta fritter

Gulerodsfritter

Antal

4

personer
Tid

30

minutes

Ingredienser

  • 500 g friske gulerødder, skrællede og skåret i stave

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 1/2 tsk paprika 

  • 1/2 tsk hvidløgspulver 

Vejledning

  • Forvarm din ovn til 220 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
  • I en stor skål kombinerer du gulerødder, olivenolie, salt, peber og krydderier. Rør godt, så gulerødderne er jævnt dækket.
  • Fordel gulerødderne i et enkelt lag på bagepladen.
  • Bag gulerodsfritterne i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter eller indtil de er møre og sprøde. Husk at vende dem halvvejs for at sikre at de får en jævn afbagning.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *