vegetarlasagne - grøntsagslasagne
Mad | Måltider

Grøntsagslasagne

Grøntsagslasagne smager skønt, og så er den en nem måde at få masser af grøntsager ind i en ret. 

Denne vegetarlasagne er en god klassiker. Grøntsagslasagne kan sagtens laves med mange forskellige slags grøntsager. Det er derfor også en god ret at lave, hvis du har nogle grøntsager, som nærmer sig sidste holdbarhed. 

Lær hvordan du opbevarer frugt og grønt for den længste holdbarhed.

Grøntsagslasagne smager allerbedst, når den lige kommer ud fra ovnen, men den kan sagtens holde sig i 3-5 dage på køl i en tætlukket beholder. Derudover er den også egnet til fryseren. Hvis du planlægger at fryse lasagnen opnår du det bedste resultat ved at fryse den inden du bager den.

Grøntsagslasagne

Antal

4

personer
Arbejdstid

25

minutes
Tid i alt

50

minutes

Ingredienser

  • Lasagneplader

  • Grøntsagssauce
  • 2 rødløg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, presset

  • 300 gram svampe, grofthakket, f.eks. champignon, karljohan, shiitake, østershatte eller et miks

  • 3 gulerødder, grofthakket

  • 2 tomater, grofthakket

  • 1 squash, grofthakket

  • 1 dåse tomatpure (ca. 1 dl)

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 3 dl grøntsagsbouillon

  • 2 tsk tørret oregano

  • 2 tsk tørret timian

  • 1 tsk paprika

  • Olie til stegning

  • Mornaysauce
  • 50 g smør

  • 2,5 spsk hvedemel

  • 3 dl mælk

  • 0,5 tsk muskatnød, fintrevet

  • 120 g revet ost, f.eks. mozzarella

Vejledning

  • Grøntsagssauce
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Find en stor gryde, skru op på middelvarme og varm olien op. Tilsæt løg og hvidløg, og svits i 1-2 minutter til løgene er klare og bløde.
  • Hak resten af grøntsagerne groft. Jeg benytter en food processor for nemhedens skyld. 
  • Tilsæt resten af grøntsagerne. Sauter dem i et par minutter, mens du rører rundt.
  • Tilsæt tomatpure, dåsen med hakkede tomater, grøntsagsbouillon og krydderierne. Lad saucen simre i minimum 15 minutter – gerne mere. Jo mere saucen simrer, jo mere cremet bliver konsistensen. Hvis du har tiden, så lad den gerne simre i en times tid. Hvis saucen bliver for tyk, så tilsæt mere grøntsagsbouillon. Smag til med salt og peber.
  • Mornaysauce
  • Lav mornaysaucen mens grøntsagerne simrer. Smelt først dit smør i en lille kasserolle og tilsæt mel. Rør det godt sammen til en melbolle.
  • Tilsæt mælk og rør rundt til mornaysaucen får en ensartet, tyk konsistens. Bring gryden i kog og rør rundt. 
  • Tilsæt ost og rør rundt til osten er smeltet.
  • Smag mornaysaucen til med revet muskatnød, salt og peber. 
  • Saml dit mesterværk
  • Find et stort ildfast fad. Start med et tyndt lag grøntsagssauce, så mornaysauce og så lasagneplader. Fortsæt sådan til dit fad er fyldt. Slut med grøntsagssauce og mornaysauce.
  • Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter til den er gylden på overfladen.
  • Lad lasagnen køle af og samle sig i 5 minutter  – og så er den klar til servering.

Noter

  • Hvis du har friske krydderurter kan du sagtens erstatte krydderierne med friskhakkede krydderurter.
  • Du kan lave grøntsagslasagne med mange slags grøntsager. Hvis du har nogle i køleskabet, som nærmer sig sidste holdbarhed er de perfekte i en lasagne. Du kan bl.a. bruge kartoffel, løg, peberfrugter, spinat og squash.
  • Hvis du har lasagnesauce i overskud, så benyt det dagen efter til pastasovs eller i en tortilla. Lasagnesaucen kan også sagtens fryses ned og bruges senere.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *