Grillet blomkål med pesto
| | |

Grillet blomkål med pesto

Grillet blomkål med pesto smager skønt, og er en perfekt lille snack til en sommeraften, hvor der skal grilles. Når blomkål bliver grillet, bliver den dejlig sprød og får en skøn nøddeagtig smag. Tilsat hjemmelavet basilikumpesto er det helt perfekt, og så er det tilmed sundt, så du kan spise rigeligt grillet blomkål med god samvittighed.

Nyd grillet blomkål som en snack, eller som tilbehør til grillmaden. 

Prøv også grillet aubergine og grillede majskolber

For at grille blomkål skal du først sørge for at skære det i store skiver eller kvarte, alt efter størrelsen på blomkålhovedet. Pensl blomkålen med olie og krydder med salt, peber eller dine yndlings krydderier. 

Tilbered blomkålen enten på grill – evt. i en alubakke – eller i ovnen med grillfunktionen til. Grill skiverne af blomkål til de er gyldne og sprøde på begge sider.

Hvis du har noget pesto i overskud kan du bruge det til en pastaret med pesto og pinjekerner eller som dyppelse til foccaciabrød

Hjemmelavet pesto kan typisk holde sig i en uges tid på køl i en tætlukket beholder. Det smager bedst de første dage, hvor det er helt frisk. Derudover kan du også sagtens fryse din pesto ned, og tage den op en anden god gang du skal bruge det.

Er du på udkig efter andre sunde opskrifter? Prøv også quinoa salat med sød kartoffel, avocado og ristede kikærter.

Grillet blomkål med pesto

Antal

4

personer
Arejdstid

15

minutes
Tid i alt

20

minutes

Ingredienser

  • Blomkål
  • 1 stort blomkålshoved

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 tsk. paprika

  • 1/2 tsk. flagesalt

  • Friskkværnet peber

  • Pesto
  • 3-4 håndfulde basilikum, skyllet

  • 1 fed hvidløg

  • 50 g parmesan

  • 30 g pinjekerner

  • 4 spsk olivenolie

  • Flagesaltog friskkværnet peber

Vejledning

  • Blomkål
  • Forvarm din ovn til 200 grader.
  • Fjern bladene og stokken fra blomkålshovedet, og skær det i skiver.
  • Pensl blomkålen med olivenolie, og krydr med salt, peber og paprika.
  • Grill blomkålen i ca. 2-3 minutter på hvr side til de er gyldne og sprøde.
  • Pesto
  • Rist først pinjekerne af på en pande til de får lidt farve. Rør lidt rundt i dem undervejs.
  • Kom alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor. Blend til det har en ensartet og lind konsistens. Smag til med olivenolie, salt og evt. citronsaft og lidt friskkværnet peber.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *