Grillede majskolber
Grillede majskolber er perfekt til en sommeraften, og er med god grund en af de mest lækre og populære grillretter elsket af folk over hele verden. De er utroligt velsmagende, sprøde og saftige, og de passer perfekt til enhver sommermiddag.
Majskolber er fyldt med næringsstoffer som fiber, vitaminer og mineraler, og de har en naturlig sødme, der gør dem til en populær ingrediens i en bred vifte af retter. Når de grilles, bliver deres sødme mere koncentreret og deres tekstur bliver mere sprødt, hvilket giver en uovertruffen smagsoplevelse. Samtidig at de både rigtig nemme og hurtige at smide på grillen.
Sådan laver du perfekte grillede majskolber
For at tilberede de bedste grillede majskolber, skal du starte med at vælge de bedste majskolber. Sørg for, at majskolberne er friske, og at deres kerner er faste og fyldige. Vask dem og fjern eventuelle blade og tråde. Majskolber kan både grilles med og uden skal på. Det er helt op til dig. Jeg griller dem typisk uden skal. På den måde kan jeg pensle dem godt med smør, olivenolie og krydre med flagesalt for at få en ekstra lækker smag. Samtidig kan jeg bedre holde øje med undervejs, hvordan de tilberedes.
Du kan sagtens tilføje nogle friske krydderurter til din smør for at få ekstra smag til dine majs. Prøv f.eks. med lidt friskhakket persille, timian eller hvidløg.
Jeg griller dem typisk i 10 minutter til de er gyldne og møre. Sørg for at rotere din majskolbe undervejs, så den tilberedes over hele fladen.
Hvis du griller dem med skallen på skal du blot fjerne skallen, når majskolben er grillet færdig. Når du griller dem med skallen på er det også vigtigt at du drejer majskolberne hypipgt for at tilberede dem over hele fladen.
Mangler du flere retter til sommerens aftener? Prøv en kold gazpacho eller græsk salat.
Grillede majskolber
4
personer10
minutes10
minutesIngredienser
4 majskolber
80 g smør
Olivenolie
Flagesalt
Vejledning
- Fjern skal og tråde fra dine majskolber og skyl dem.Skær evt. majskolberne over i 3-4 stykker for at få nogle mere mundrette stykker.
- Pensl godt med rigeligt smør og olivenolie og drys med flagesalt.
- Kom på grillen i ca. 10-12 minutter. Roter dine majskolber undervejs, så de tilberedes på alle flader.
4 Comments