Græsk salat
Græsk salat er en frisk og smagfuld salat med en lang historie
Græsk salat er en simpel salat med få ingredienser, men som alligevel er fyldt med smag. Og netop pga dens simple opskrift og friske gode smag er det en favorit blandt mange i hele verden. Retten stammer fra Grækenland og er en af de mest populære salater i landet. Salaten er blevet en del af den græske kultur og er nærmest fast kost i landet.
Server salaten sammen med tzatziki, grillede aubergine og gazpacho på en varm sommerdag. Det er det perfekte vegetariske måltid til at slappe af og nyde varmen.
Græsk salat smager godt, fordi den er lavet af friske ingredienser, der alle bidrager med en unik smag. Solmodne tomater, agurker, løg, fetaost og olivenolie kombineres for at skabe en smagfuld salat, som tilmed er nem at lave.
Græsk salat er nem at lave og kræver kun en håndfuld ingredienser. Tomater, agurker, løg og fetaost skæres i små tern og tilsættes en oliebaseret dressing. Olivenolie, citronsaft, hvidløg, salt og peber bruges ofte til at lave dressingen.
Elsker du det græske køkken? Prøv denne vegetariske moussaka.
Salaten kan holde sig i 2-3 dage på køl i en tætlukket beholder.
Græsk salat
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredienser
350 g solmodne tomater, skåret i kvarte
1 agurk, i tern
1 gul peberfrugt, i tern
1 rødløg, i ringe
100 g feta, i tern eller smuldret
100 g kernefri sorte oliven
- Olivenoliedressing
4 spsk olivenolie
1 tsk sukker
2 tsk citronsaft, evt også lidt skal fra en økologisk citron
Salt og peber
Vejledning
- Skær tomater, agurker og løg i små tern og tilsæt fetaost, der er skåret i små tern.
- I en separat skål, bland olivenolie, citronsaft, sukker, salt og peber.
- Tilsæt dressingen til græsk salat og bland forsigtigt.
- Lad salaten trække i køleskabet i mindst en time for at lade smagene blande sig.
6 Comments