gnocchi - hjemmelavet pasta
| | |

Hjemmelavet gnocchi

Gnocchi er en italiensk pasta, der består af små, bløde dumplings lavet af mel, kartofler og æg. Deres oprindelse stammer fra det nordlige Italien, men i dag er de populære over hele verden og kan findes i mange forskellige cremede pastaretter med forskellige slags smag og fyld.

Når det kommer til smag og konsistens er gnocchi bløde og velsmagende, med en mild, nøddeagtig smag. Deres tekstur er let og luftig, og de bliver hurtigt en favorit hos både børn og voksne.

Prøv også opskriften på hjemmelavet pasta

Pasta dumplings kan bruges i mange forskellige slags retter, og de er en alsidig pastatype, der kan serveres i en simpel tomatsauce, med ost og urter eller i en mere kompleks pastaret med kød og grøntsager. Deres form gør dem også velegnede til at blive tilsat i gryderetter, som for eksempel en gnocchi-gryderet.

Prøv f.eks. at servere dine gnocchi i en fed smagfuld tomatsauce med friskrevet parmesan eller burrata og frisk basilikum. 

Når det kommer til indhold, er gnocchi lavet af enkle ingredienser, der er nemme at finde. Du har dem endda formentligt allerede i dit køkken. Gnocchi indeholder mel, kartofler, æg, salt og peber. Nogle varianter indeholder også ost, nødder eller krydderurter for at tilføje ekstra smag.

Du kan f.eks. prøve at tilsætte lidt frisk rosmarin, timian eller oregano for at få en dejlig smag i dine små italienske dumplings. Server med lidt friskrevet parmesan og friskbagt focaccia brød med rosmarin

Fremgangsmåde

Så hvordan laver man gnocchi? Først skal du koge kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Pil dem mens de er varme. Hold gerne om dem med et viskestykke, så du ikke brænder dig. Mos kartoflerne, og tilsæt mel, æg, salt og peber til den pressede kartoffelmasse, og ælt dejen sammen til en jævn blanding. Derefter kan du forme små dumplings, som er klar til at blive kogt og brugt i en god pasta ret med gnocchi. Dine gnocchi er færdige, når de begynder at stige til overfladen.

Hjemmelavet gnocchi

Antal

4

personer
Arbejdstid

30

minutes
Tid i alt

40

minutes

Ingredienser

  • 0,8 kg kartofler

  • 1 æg

  • 200 g hvedemel

  • 1 tsk salt

  • Friskkværnet peber

Vejledning

  • Kog kartoflerne i en gryde med usaltet vand til de er møre.
  • Pil kartoflerne mens de er varme. Hold gerne om dem med et viskestykke, så du ikke brænder dig. 
  • Mos kartoflerne i en stor skål  – brug gerne en stor kartoffelpresser for at få en dejlig, luftig mos.
  • Lav en fordybning i kartoffelmosen og tilsæt æg, mel, salt og peber. 
  • Ælt massen til du har en jævn massen. Tilsæt ekstra mel, hvis dejen ikke er fast nok. 
  • Kom lidt mel på bordet, og del dejen i fire lige store dele, og rul hver del ud til en lang pølse.
  • Skær pølserne i 1,5 cm stykker, og form dem til små dumplings.
  • Kog gnocchierne i en gryde med saltet vand, indtil de begynder at stige til overfladen.
  • Tilsæt din foretrukne sauce eller revet ost og friske krydderurter, og server straks.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *