Vietnamesiske forårsruller med cremet peanut dip
Vietnamesiske forårsruller, friske forårsruller, rispapirruller. Ja, kært barn har mange navne. Men uanset hvad du kalder dem, så smager de super skønt, og så er de sunde, da de er fyldt med lækre, sprøde grøntsager. Jeg serverer dem oftest med en cremet, fed peanut dip. Men chilisauce og soya fungerer også rigtig godt.
Vietnamesiske forårsruller er lavet med rispapir, som kan købes i langt de fleste supermarkeder. Rispapiret er fast og stift til at starte med. Det skal kort dyppes i vand, og så bliver det blødt og er klar til at blive fyldt.
Her får du en opskrift på friske forårsruller med noget af mit yndlingsfyld, som også typisk er det jeg har i køleskabet.
Friske forårsruller er bedst lige når de bliver lavet. Hvis du har grøntsagsfyld i overskud kan du benytte det til en buddha bowl dagen efter. Peanutdippen kan holde på køl i ca. en uge i en tætlukket beholder.
PÅ jagt efter sunde opskrifter? Prøv en græsk salat eller en tabbouleh salat
Vietnamesiske forårsruller med cremet peanut dip
4
personer20
minutes20
minutesIngredienser
- Friske forårsruller
12 stykker rispapir
200 g glasnudler
¼ rødkål, finthakket
6 gulerødder, revet
1 agurk, revet
0,5 squash, revet
2 håndfulde frisk mynte, hakket
Sesamfrø (kan undlades)
- Peanutdip
4 spsk peanut butter
4 spsk soya
2 tsk sriracha chilisauce
1 tsk limesaft
1 dl vand
Vejledning
- Lav din peanut dip ved at blande alle ingredienser sammen i en skål og rør godt rundt til det har en ensartet konsistens.
- Kog glasnudler efter anvisninger på pakken, og dræn for vand.
- Klargør alt dit fyld. Snit alle grøntsager så fint, som muligt.
- Så skal der laves forårsruller! Start med et enkelt rispapir og færdiggør hele forårsrullen inden du begynder med et nyt stykke rispapir. For at blødgøre rispapiret skal du ligge det i et tærtefad eller en tallerken med koldt vand i ca. 10 sekunder. Rispapiret vil stadig være fast, når du tager det op – men det skal nok blive blødt, så lad det ikke ligge i vandet for længe.
- Læg rispapir, der hvor forårsrullen skal foldes. Brug f.eks. et stort skærebræt. Læg nu fyld i en stribe midt på forår. Tilsæt evt. 1 tsk. peanudip. Husk – less is more. Forårsrullen skal ikke proppes for meget, for så kan den ikke foldes sammen.
- Rul forårsrullen stramt sammen, så den er helt lukket. Fold den ene side over fyldet. Fold forårsrullen i begge ender. Fold den sidste side ind over forårsrullen.
- Skær rullerne i 3-4 stykker pr. rulle, så de er i mere mundrette bidder. Drys med lidt sesam, frisk mynte og server rullerne med peanutdip og evt. chilisauce og soya.
Friske forårsruller – sådan gør du
Forårsruller er en lækker og sund snack eller hovedret, der er populær i mange asiatiske lande. Disse friske og sprøde ruller består af en blød rispapirswrapper fyldt med friske grøntsager, krydret kød eller skaldyr og urter, og de kan serveres med en række forskellige dips og saucer.
Her får du en opskrift på, hvordan du laver forårsrullerne. Men du kan også snitte alle grøntsagerne og sætte dem ind på bordet i små skåle. Så kan alle omkring bordet selv fylde sine forårsruller med deres yndlings fyld. Det er både rigtig hyggeligt, og så får folk det fyld de gerne vil have.
Du kan i princippet benytte alle slags grøntsager som fyld. Derfor elsker jeg at lave friske forårsruller, når jeg skal rydde op i grøntssagsskuffen. Det er en god måde, at få reduceret madspild på.
Personligt foretrækker jeg ‘less is more’ når det kommer til friske forårsruller. Jeg foretrækker mine forårsruller små, så de er til at håndtere, og med lidt, men godt fyld. Men det er en smagssag.
One Comment