Flødekartofler
| | |

Hjemmelavede Flødekartofler: En lækker og velkendt favorit!

Flødekartofler er en klassisk og dejlig cremet kartoffelret, der bringer varme og hygge til ethvert måltid. Den blanding af skiver af møre kartofler, saftig fløde og aromatiske krydderier skaber en smagseksplosion, der vil glæde dine smagsløg. Den bløde konsistens og den rige smag gør disse flødekartofler til en uundværlig ledsager til forskellige hovedretter og perfekt til at forkæle dine gæster eller din familie.

Prøv også ovnbagte kartofler med timian

Flødekartofler er en alsidig tilbehør, der passer perfekt til en bred vifte af hovedretter. De er fantastiske som følgesvend til stegt kød som oksesteg, kylling eller svinekoteletter. De kan også serveres som en lækker vegetarisk ret sammen med en frisk salat eller grillede grøntsager. Server f.eks. dine flødekartofler med grillet blomkål med pesto eller med fattoush – libanesisk brødsalat.

Flødekartofler er også et hit ved festlige lejligheder og højtider som jul eller påske, hvor de tilføjer en festlig og luksuriøs touch til dit måltid.

Prøv også hasselback kartofler

Det er en let og ligetil opskrift, der kræver få ingredienser, og den kan laves på forhånd, hvilket gør det til en bekvem ret til travle hverdage eller når du har gæster. Servering af hjemmelavede flødekartofler viser omtanke og kærlighed til dine nærmeste og skaber en hyggelig og dejlig atmosfære omkring spisebordet.

Hjemmelavede Flødekartofler: En lækker og velkendt favorit!

Antal

4

personer
Arbejdstid

30

minutes
Tid i alt

1

hour 

30

minutes

Ingredienser

  • 800 g kartofler, skrællet og skåret i tynde skiver

  • 2 dl piskefløde

  • 1 dl mælk

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 1 tsk tørret timian

  • 1 tsk tørret rosmarin

  • 1 tsk salt

  • Friskkværnet sort peber

  • 100 g revet ost (f.eks. cheddar eller emmentaler)

Vejledning

  • Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft). Smør en ovnfast fad eller en gratin-skål med lidt smør eller olie.
  • I en skål blandes fløde, mælk, finthakket hvidløg, tørret timian, tørret rosmarin, salt og friskkværnet sort peber.
  • Læg et lag af de tynde kartoffelskiver i bunden af den ovnfaste form. Hæld lidt af fløde-mælk-blandingen over kartoflerne, så de er delvist dækket. Gentag processen med et nyt lag kartofler og flødeblandingen, indtil alle kartofler og fløde er brugt.
  • Drys den revne ost over toppen af flødekartoflerne.
  • Dæk formen med aluminiumsfolie og bag flødekartoflerne i ovnen i ca. 45-50 minutter. Fjern folien og bag yderligere 15-20 minutter, eller indtil flødekartoflerne er gyldenbrune og kartoflerne er bløde.
  • Lad flødekartoflerne hvile i et par minutter, inden de serveres, så saucen tykner lidt.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *