flammkuchen - tysk pizza
| |

Flammkuchen – tysk pizza med creme fraich og løg

Hvis du har været på ferie i Tyskland, har du formentligt allerede smagt den delikate tyske pizza Flammkuchen. 

Flammkuchen er en klassiker, som har over 200 år på bagen, og som stammer fra Pfalz, Baden og Alsace. Retten minder på mange måder om en pizza. Det er en tynd, cirkelformet, sprød dej med en smagfuld topping, der er perfekt til at nyde sammen med venner og familie.

Dejen er typisk lavet af vand, hvedemel, olivenolie, bagepulver og salt. Den indeholder ikke gær, og derfor er den let og hurtig at lave. Og så har den et lag af creme fraiche og rødløg. Den smager fantastisk, takket være den sprøde dej og fyldige og fede smag af creme fraiche og rødløg. Flammkuchen er ofte lavet med en blanding af røget bacon, løg og creme fraiche, men der er mange varianter at vælge imellem, såsom grøntsager eller skinke.

Er du vild med pizza? Prøv en tyrkisk pide pizza eller en klassisk pizza margheritha

Flammkuchen – tysk pizza med creme fraich og løg

Antal

4

personer
Arbejdstid

30

minutes
Tid i alt

40

minutes

Ingredienser

  • Dej
  • 3 dl vand

  • 3 spsk olivenolie

  • 350 g hvedemel

  • 2 tsk bagepulver

  • 1 tsk salt

  • Fyld
  • 2 rødløg i tynde skiver

  • 400 g creme fraiche

  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet

  • Flagesalt og friskkværnet peber

  • 1 håndfuld frisk timian

Vejledning

  • Dej
  • Bland alle ingredienser i en stor skål, og ælt dejen i 10 minutter til den er glat og smidig.
  • Fyld og bagning
  • Forvarm ovnen på 220 grader. Lad enten bageplader blive i ovnen eller brug en pizzasten eller bagestål, som skal varme op sammen med ovnen.
  • Del dejen i to lige store dele. Rul dem tyndt ud på et meldrysset bord, så de fylder næsten en hel bradepande, og kom dem på hver deres bageplade beklædt med bagepapir.
  • Rør creme fraiche sammen med salt, peber og muskatnød, og smør blandingen ud på hver pizzabund og fordel løg ud på begge pizzaer.
  • Kom pizzaen og dens bagepapir over på en brandvarm plade, og bag i 12 minutter i toppen af ovnen til den er gylden og dejen er sprød. Drys med lidt frisk timian inden servering.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *