Figensalat med gorgonzola og valnødder
Figensalat er en lækker og frisk salat, som er let og hurtig at lave.
Figner har en dejlig sød smag, og du kan sagtens spise dens bløde skal. Figner er typisk i sæson i sensommeren og starten af efteråret. Holdbarheden på figner er typisk ikke så høj, så de skal ofte spises hurtigt.
Figensalat smager fantastisk takket være den bløde, søde smag af figner kombineret med den sprøde smag af salaten. Figensalat er ofte lavet med grønne bladgrøntsager, såsom spinat eller rucola, samt en blanding af nødder, ost og balsamicoeddike.
Salaten er god og mættende, og så ser den dejlig indbydende ud med sine mange farver, som pynter på enhver tallerken. Server salaten sammen med lækkert foccacia brød eller sprøde grissini.
Elsker du salater? Prøv også denne græske salat eller denne fattoush – libanesisk brødsalat.
Figensalat med gorgonzola og valnødder
4
personer15
minutes15
minutes300
kcalIngredienser
4 store figner
150 g rucola
50 g hakkede valnødder
100 g gorgonzola, smuldret
2 spsk balsamicoeddike
1 spsk honning
Flagesalt og friskkværnet
Vejledning
- Skær fignerne i små tern og sæt dem til side.
- Kom rucola i en stor skål.
- Tilsæt de hakkede valnødder, gorgonzola i tern og de skårne figner til salaten.
- Bland balsamicoeddike, honning, salt og peber sammen i en lille skål.
- Hæld dressingen over salaten og bland forsigtigt.