Chiliolie
Jeg elsker hjemmelavet chiliolie, og jeg har altid en lille krukke med hjemmelavet chiliolie til at stå i køleskabet. Det giver en dejlig krydret og varm smag, som er så lækker.
Chiliolie er let at lave selv, og så kan det bruges på mange forskellige måder i mange forskellige retter. Den er især populær i asiatiske køkkener, hvor den bruges til at krydre retter som dumplings, wontons og pho.Jeg bruger chiliolie til topping på supper, stegt ris, nudler, pizza, tacos og salater. Derudover bruger jeg det til at stege tofu og grøntsager i, så det virkelig kan få noget smag.
Jo længere tid chiliolien står på køl, jo mere får smagene lov at udvikle sig og jo stærkere bliver den. Du skal derfor passe på med at lave den alt for stærk fra starten af, med mindre du er til virkelig stærk mad.
Chiliolien skal opbevares på køl i en tætlukket beholder. Den kan holde sig i 3-4 måneder, så du kan sagtens lave en stor portion, som du både kan bruge som dressing og marinade til frokost og aftenmad.
Prøv også barbeque sauce eller teriyaki sauce
Chiliolie
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredienser
6 spsk chiliflager
0,75 dl vand
3 spsk. tomatpure
3 fed hvidløg, finthakket
0,5 tsk stødt spidskommen
0,5 tsk. salt
1,5 tsk sukker
1,5 dl olivenolie
Lidt saft fra en frisk citron
Vejledning
- Find en lille kasserolle og tilsæt chili og vand. Kog det op under omrøring til vandet er ved at være fordampet.
- Tilsæt herefter tomatpure, hvidløg, spidskommen, salt, sukker og lidt citronsaft fra en frisk citron. Kog kort op mens du rører rundt.
- Fjern gryden fra varmen og lad det herefter køle af.
- Smag til og juster evt. smagen med citronsaft, chili og sukker.
- Hæld herefter olien i og rør rundt. Hvis olien bliver for stærk kan du fortynde den med mere olie.
- Kom på et tætlukket glas og opbevar på køl.