chili hummus - chilihummus
|

Chili hummus

Chili hummus smager bare så skønt! Det er perfekt til alt fra falafler, wraps, burgere, pita, fladbrød, grøntsagsstænger eller salater. 

Denne chili hummus har den skønne cremede konsistens vi kender fra klassisk hummus. Og så har den den lækre velkendte smag fra kikærter, tahin og olivenolie, men også med et dejligt varmt strejf af chili. 

Det gode ved at lave hummus selv, er at du kan tilpasse smagen præcis efter din egen smag – fra hvor stærk chilien skal være, til hvor cremet du vil have det.

Chilihummus kan opbevares 3-4 dage på køl. Du kan derfor sagtens lave en god, stor portion, som du kan spise af løbende. 

Er du også vild med hummus? Prøv også hvidløgshummus og rødbedehummus

Chili hummus

Antal

4

personer
Tid

10

minutes

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter, drænet

  • 1-2 friske chilier (efter smag) eller 1-2 tsk chiliflager

  • 2 spsk tahin

  • 3 spsk olivenolie

  • 2 fed hvidløg

  • Saften fra en halv citron

  • 1 tsk spidskommen

  • Salt og peber

  • 2-4 spsk vand (for at justere konsistensen)

  • Evt chiliflager til pynt

Vejledning

  • Fjern stilken og frøene fra chilien (medmindre du ønsker en meget stærk hummus). Hak chilien fint. Hvis du bruger chiliflager, kan du springe dette trin over.
  • Tilsæt kikærter, hakket chili eller chiliflager, tahin, olivenolie, hvidløg, citronsaft og spidskommen til en foodprocessor eller blender.
  • Blend indtil du opnår en glat og cremet konsistens. Juster med vand, en spiseskefuld ad gangen, hvis hummusen er for tyk.
  • Smag hummusen til med salt, peber og eventuelt mere chili, hvis du ønsker en stærkere smag.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *