chili cheese tops
| |

Chili cheese tops

Chili cheese tops er en af vores yndlings snacks herhjemme. De skal være gyldne og sprøde udenpå, og med lækkert, smeltet ostefyld med et spicy twist af chili indeni. 

De sprøde ostekugler er endda slet ikke så svære at lave derhjemme. 

De små ostekugler er perfekte som en lækker snack sammen med en god dip, så som aioli eller ranch dressing, men kan også benyttes til forret eller serveres sammen med salater eller grillede grøntsager. 

Chili Cheese Tops er lavet af en enkel, men lækker blanding af revet ost og hakket chili, der formes til små kugler og derefter paneres og frituresteges. 

Vild med sprøde snacks? Prøv også løgringe eller sprøde jalapeno poppers

Chili cheese tops

Antal

4

personer
Tid

1

hour 

Ingredienser

  • 200 g revet cheddarost

  • 100 g revet mozzarella

  • 1-2 friske jalapeños eller anden chili (afhængig af ønsket styrke), finthakket

  • 100 g mel

  • 2 æg

  • 200 g rasp

  • 1 tsk hvidløgspulver (valgfrit)

  • 1 tsk løgpulver (valgfrit)

  • Olie til friturestegning

  • Salt og peber

Vejledning

  • Bland den revne cheddar og mozzarella sammen med de finthakkede jalapeños. Tilsæt eventuelt hvidløgspulver og løgpulver for ekstra smag.
  • Smag til med salt og peber, og rør godt, indtil blandingen er ensartet.
  • Tag en spiseskefuld af osteblandingen, og rul den til en lille kugle. Fortsæt, indtil al osteblandingen er brugt op.
  • æg ostekuglerne på en tallerken, og stil dem i fryseren i ca. 30 minutter, så de bliver faste og er lettere at panere.
  • Forbered tre skåle: én med mel, én med sammenpiskede æg, og én med rasp.
  • Tag ostekuglerne ud af fryseren, rul dem først i mel, derefter i æg, og til sidst i rasp, indtil de er helt dækket. For en ekstra sprød skorpe kan du gentage paneringen ved at dyppe kuglen i æg og rasp igen.
  • Varm olie op i en stor gryde eller frituregryde til ca. 180°C. Frituresteg kuglerne i små portioner i 2-3 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Pas på ikke at overfylde gryden, da det kan sænke oliens temperatur.
  • Brug en hulske til at fjerne de stegte Chili Cheese Tops fra olien, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *