Tomatsalat – Caprese salat
Caprese salat er en lækker og nem måde at nyde de bedste ingredienser i sæsonen. Denne klassiske italienske ret stammer fra den solrige ø-region Capri, hvor den blev skabt for mange år siden. Salatenm smager himmelsk, og tager dig hurtigt med til sydens sol med sin skønne smag.
Den italienske tomatsalat består af få enkle ingredienser: frisk mozzarella ost, modne tomater, basilikum og en god balsamico eddike. Kombinationen af de cremede ostestykker, den saftige tomat og den krydrede eddike giver en smag, der er både frisk og velafbalanceret. Du kan også tilsætte en smule salt og peber og smagfuld olivenolie for at give salaten lidt ekstra smag.Fordi der er så få ingredienser i salaten er det også vigtigt, at vælge nogle råvarer af god kvalitet.
Spis caprese salat til…
Der er mange måder at bruge caprese salat på. Den kan spises som en lækker snack eller som en hurtig frokost, men den kan også tjene som en lækker sideret til en gazpacho eller til en grillaften. Caprese salat er også en nem måde at lave en hurtig og lækker salat til en forret eller til tapas.
Caprese salat er nem at lave og kræver kun få trin. Først skærer du mozzarella osten i skiver, derefter skærer du tomaterne i skiver. Læg derefter ost og tomat skiverne skiftevis på en tallerken. Drys derefter basilikum over salaten og dryp lidt balsamico eddike over det hele. Afslut med en smule salt og peber og olivenolie.
Hvis du har nogle meget modne tomater, som trænger til at blive brugt er det perfekt at lave en caprese salat.
Tomatsalat er en nem og lækker ret, der er perfekt til at nyde sommerens bedste råvarer. Prøv denne opskrift i dag og lad dig forføre af den friske smag af Italien.
Prøv også en tabouleh salat eller en melonsalat med feta og mynte
Tomatsalat – Caprese salat
4
personer10
minutes10
minutesIngredienser
4 store modne tomater, i skiver
400 g mozzarella ost, i skiver
1 håndfuld frisk basilikum, hakket
4 spsk balsamico eddike
2 spsk smagfuld olivenolie
Flagesalt og friskkværnet peber efter smag
Vejledning
- Skær tomaterne i tynde skiver og mozzarella osten i skiver af samme tykkelse.
- Læg skiverne skiftevis på en stor tallerken eller fad.
- Drys basilikum over salaten.
- Dryp balsamico eddike og olivenolie over det hele og tilsæt lidt flagesalt og friskkværnet peber efter smag.
5 Comments