Cannoli – lækre italienske kager
Det er nok efterhånden ikke nogen hemmelighed, at jeg er en stor fan af det italiensk køkken! Så i dag vil jeg dele min kærlighed for en af mine yndlingsdesserter: Cannoli!
Du kender måske den lille delikate dessert fra filmen Godfather.
Cannoli stammer oprindeligt fra Sicilien, en ø i det sydlige Italien, hvor den har været en del af den italienske kultur i århundreder. Navnet ‘Cannoli’ betyder ‘små rør’, og det beskriver meget godt den lille, sprøde rørformede kage. Kagen består af en sprødstegt dej, som er fyldt med en blød, sød ricotta-creme.
Dejen er lavet af mel, sukker, hvidvin, honning, æg og olie.
Cremen kan tilsættes forskellige smage, for at give kagen et pift – prøv f.eks. at tilsætte lidt citronskal, appelsinskal, kanel, hindbær, nutella eller et par skefulde smagfuld kaffe, for at få en god mokkasmag. Du kan også tilsætte små, hakkede ingredienser til cremen, såsom små stykker chokolade eller nødder for ekstra smag og tekstur.
Prøv også denne opskrift på italiensk tiramisu
Når du tager en bid af en cannoli, vil du opleve en kombination af sprød, sød skorpe og blød, lækker creme. Smagen er typisk sød og nøddeagtig med et strejf af appelsin og kanel.
Den lille lækre dessert er også god, når du venter gæster. De sprøde kageskaller og cremen kan laves på forhånd. Så skal du blot fylde skallerne kort inden servering. Hvis du fylder dem i for god tid risikere du, at skallerne mister deres sprødhed.
Cannoli – lækre italienske kager
4
personer1
hour2
hoursIngredienser
- Dej
300 g hvedemel
120 g sukker
1 tsk kanel
0,5 dl hvidvin, gerne tør
1,5 spsk honning
2 æg
0,5 tsk salt
Olie til friture, uden smag
- Fyld
300 g ricotta ost
120 g sukker
1 tsk revet appelsinskal fra økologisk appelsin
1 tsk kanel
0,5 dl hakket mørk chokolade
Vejledning
OBS: For at lave cannoli skal du bruge nogle små cylindre af metal eller træstænger – på ca. 15 cm lang og 2 cm. i diameter. Du kan sagtens benytte skaftet på en grydeske.
- Dej
- Find en skål og tilsæt mel, sukker, kanel og rør rundt.
- Tilsæt hvidvin og honning. Ælt dejen til den har en ensartet konsistens. Kom film over, og lad dejen hvile i køleskabet i 25 minutter.
- Fyld
- Bland ricotta med sukker, revet appelsinskal og kanel. Kom på en sprøjtepose, og læg cremen på køl.
- Udrulning af kagedej
- Tag dejen ud af køleskabet og rul den helt tynd på et meldrysset bord. Udstik kagen i små cirkler af ca. 10 cm i diameter – brug evt. et glas til dette. Ryk gerne forsigtigt i to ender af dejen, for at gøre den mere aflang og oval. Rul dejen om cylinder formene på den lange led, så de bliver formet som cylinder formede skaller.
- Friture
- Friter de små dej ruller i 180 grader varm olie – pas altid godt på, når du fritere. Friter gerne flere skaller ad gangen til de er gyldne. Efter fritering skal rullerne dryppe af på en tallerken med køkkenrulle, for at suge det overskydende olie. Tag dejen af formene når de er kolde, og fortsæt sådan til du har fritteret alt dejen.
- Samling
- Tag cremen ud af køleskabet, og sprøjt lidt creme i hver ende af cannolien. Dyp hver ende i finthakket mørk chokolade.
- Drys med lidt flormelis, og server straks dine cannolier.
4 Comments