Cacio e pepe - italiensk pasta
|

Cacio e pepe – nem italiensk pasta

Cacio e pepe er en italiensk klassiker, og med god grund! Den smager skønt og enkelt. Og så kan du lave den på under 15 minutter, så der lynhurtigt er god aftensmad. 

Jeg elsker det italienske køkken. Og denne pastaret med cremet ostesauce og sort peber er klart en favorit. Server evt. friskbagt foccacia til.   

Cacio e pepe er bedst lige når det er lavet, men det kan typisk holde sig i 3 dage på køl i en tætlukket beholder. 

Cacio e pepe – nem italiensk pasta

Antal

4

personer
Arbejdstid

15

minutes
Tid i alt

15

minutes

Ingredienser

  • 400 g spaghetti

  • 1 spsk peberkorn (ca 20-30 stk.)

  • 20 g smør

  • 2 dl pastavand

  • 150 g pecorono, friskrevet

  • 75 g parmesan, friskrevet

Vejledning

  • Knus peberet groft – fx i en morter eller med en kagerulle. Rist herefter peberet på en tør pande, som er stor nok til at kunne rumme alt spaghettien. Imens sættes en gryde med saltet vand og spaghettien over at koge.
  • Lad peberet blive ristet i ca. 3 minutter, og tilsæt herefter smør og rør kort rundt. Tilsæt herefter et par skefulde pastavand. 
  • Når spaghettien er halvt færdig skal du fiske den op og komme den over på panden, hvor den skal koge færdig. Tilsæt pastavand lidt ad gangen. Når spaghettien er al dente tilsættes osten under omrøring, så retten får en god, cremet konsistens. 
  • Når den rette konsistens er opnået skal din lækre cacio e pepe serveres straks med ekstra friskrevet ost på toppen.  

Similar Posts

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *