Cacio e pepe - italiensk pasta
|

Cacio e pepe – nem italiensk pastaret med peber

Cacio e pepe er en italiensk klassiker, og med god grund! Den smager skønt og enkelt. Og så kan du lave den på under 15 minutter, så der lynhurtigt er god aftensmad. 

Jeg elsker det italienske køkken. Og denne pastaret med cremet ostesauce og sort peber er klart en favorit. Server evt. friskbagt foccacia til. Hvis du har god tid kan du lave din egen hjemmelavet pasta til retten.  

Som de fleste pastaretter er cacio e pepe bedst lige når det er lavet, men det kan typisk holde sig i 3 dage på køl i en tætlukket beholder. 

Prøv også pasta i cremet svampesauce

Cacio e pepe – nem italiensk pasta

Antal

4

personer
Arbejdstid

15

minutes
Tid i alt

15

minutes

Ingredienser

  • 400 g spaghetti

  • 1 spsk peberkorn (ca 20-30 stk.)

  • 20 g smør

  • 2 dl pastavand

  • 150 g pecorono, friskrevet

  • 75 g parmesan, friskrevet

Vejledning

  • Knus peberet groft – fx i en morter eller med en kagerulle. Rist herefter peberet på en tør pande, som er stor nok til at kunne rumme alt spaghettien. Imens sættes en gryde med saltet vand og spaghettien over at koge.
  • Lad peberet blive ristet i ca. 3 minutter, og tilsæt herefter smør og rør kort rundt. Tilsæt herefter et par skefulde pastavand. 
  • Når spaghettien er halvt færdig skal du fiske den op og komme den over på panden, hvor den skal koge færdig. Tilsæt pastavand lidt ad gangen. Når spaghettien er al dente tilsættes osten under omrøring, så retten får en god, cremet konsistens. 
  • Når den rette konsistens er opnået skal din lækre cacio e pepe serveres straks med ekstra friskrevet ost på toppen.  

Nem aftensmad – pasta cacio e pepe

Denne klasisske pasteret er en enkel og klassisk pasta ret fra Rom, der er lavet med få ingredienser men alligevel smager fantastisk. Oversat betyder cacio e pepe “ost og peber”, hvilket er netop de to hovedingredienser i denne lækre ret.

Denne ret er lavet ved at koge spaghetti eller en anden type pasta al dente i en gryde med saltet vand. Imens laves en sauce ved at blande revet Pecorino Romano ost og sort peber sammen i en skål. Når pastaen er kogt færdig, drænes vandet fra, og pastaen vendes i saucen, indtil den er helt dækket.

Denne ret er så simpel, at det kan være svært at tro, at den smager så godt. Men det er kombinationen af den salte, intense smag af Pecorino Romano ost og den skarpe, varme smag af sort peber, der giver cacio e pepe sin unikke og velsmagende smag.

For at lave den bedste pastaret er det vigtigt at bruge de bedste ingredienser. Pecorino Romano ost er en hård, saltet ost, der er lavet af fåremælk og er kendt for sin stærke smag. Det er bedst at benytte friskrevet ost, da dette vil give den bedste smag til retten. Brug desuden friskkværnet sort peber.

Similar Posts

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *