Butternut squash suppe
Butternut squash suppe er en dejlig krydret og cremet suppe, som er perfekt til de koldere tider, hvor der er vådt og blæsende udenfor. Suppen er samtidig både billig at lave, og dejlig mættende. Og så er den dejlig sund, så du kan spise rigeligt af den med god samvittighed.
Butternut squash suppen er fyldt med grøntsager. Og den er derfor også rigtig god at lave, hvis du trænger til at få ryddet op i grøntsagsskuffen. Her får du en standard opskrift på en butternut squash suppe, men du kan f.eks. sagtens tilsætte en ekstra gulerod, squash eller aubergine til suppen – og det bliver den bestemt ikke dårligere af.
Jeg topper typisk suppen med lidt creme fraiche, ristede græskarkerner og friske krydderurter, så som rosmarin eller persille. Derudover serverer jeg ofte lidt brød til. Prøv f.eks. det her lækre fladbrød eller focaccia.
Hvis du gerne vil gøre suppen mere mættende end den allerede er, så prøv at tilsætte lidt røde linser eller suppehorn.
Suppen kan sagtens fryses ned. Du kan derfor med fordel lave en ekstra stor portion, og fryse noget af den ned.
Er du vild med supper? Prøv denne cremede kartoffel suppe med kikærter eller denne cremede jordskokkesuppe.
Butternut squash suppe
4
personer25
minutes40
minutesIngredienser
1 butternut squash, uden kerner, skåret i grove tern
3 gulerødder, i tern
2 løg, i tern
4 fed hvidløg
2 tsk timian
1 tsk paprika
5 dl grøntsagsbouillon
2,5 dl fløde
0,5 citron, saft og skal
Olie til stegning
Salt og peber
Vejledning
- Skær dine grøntsager i grove tern. Lad skrællen blive på butternut squashen og gulerødderne.
- Sauter butternut, gulerødder, løg og hvidløg i en gryde i 5-10 minutter.
- Tilsæt grøntsagsbouillon, timian og paprika og lad retten simre i 15 minutter til alle grøntsager er møre.
- Tilsæt fløde, og blend suppen glat og cremet med en stavblender.
- Smag til med citronsaft og -skal.
- Server suppen med brød, og top evt. med creme fraiche, græskarkerner, friske krydderurter og hakkede hasselnødder.