Butterdej med hvidløg og mozzarella
| | |

Butterdej med hvidløg og mozzarella

Herhjemme elsker vi hvidløgsbrød med ost, og især denne sprøde butterdej med hvidløg og mozzarella er et hit. Og jo mere snasket, jo bedre.

Hvidløgsbrød med ost er perfekt som tilbehør til sommerens grillmad, til pastaretter så som vodka pasta, pasta alla norma eller spinatlasagne eller salater, som en del af et tapas-bord, men også som en lækker snack i løbet af dagen.

Brødet skal være dejlig sprødt, osten smeltet og smagfuld og med en lækker skarp smag af hvidløg. 

Vild med snacks? prøv også spicy jalapeno poppers med ost eller arancini – sprøde, fritterede risottokugler

Butterdej med hvidløg og mozzarella

Amtal

4

personer
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

20

minutes

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej 

  • 150 g. flødeost med hvidløg

  • 100 g. revet mozzarella

  • 50 g smør, smeltet

  • 4 fed hvidløg, finthakket eller presset

  • Flagesalt

  • Friskkværnet peber 

  • 2 spsk frisk persille, finthakket

Vejledning

  • Rul butterdejen ud, og smør den med smøreost. 
  • Kom herefter mozzarellaen ud på butterdejen. 
  • Krydr med friskkværnet peber. 
  • Rul butterdejen sammen til en lang, tyk pølse, og fold den til en krans, hvor enderne mødes. Pres enderne godt sammen, så fyldet ikke ryger ud af den. 
  • Lav forsigtigt nogle symmetriske markeringer med knivens bagside hele vejen rundt på kransen uden at skære hul i dejen. 
  • Bland smeltet smør og hvidløg, og pensl kransen. 
  • Bag butterdejsbrødet med ost i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.
  • Drys med friskhakket persille og flagesalt og server varmt. 

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *