Butterdej med hvidløg og mozzarella
Herhjemme elsker vi hvidløgsbrød med ost, og især denne sprøde butterdej med hvidløg og mozzarella er et hit. Og jo mere snasket, jo bedre.
Hvidløgsbrød med ost er perfekt som tilbehør til sommerens grillmad, til pastaretter så som vodka pasta, pasta alla norma eller spinatlasagne eller salater, som en del af et tapas-bord, men også som en lækker snack i løbet af dagen.
Brødet skal være dejlig sprødt, osten smeltet og smagfuld og med en lækker skarp smag af hvidløg.
Vild med snacks? prøv også spicy jalapeno poppers med ost eller arancini – sprøde, fritterede risottokugler
Butterdej med hvidløg og mozzarella
4
personer10
minutes20
minutesIngredienser
1 rulle butterdej
150 g. flødeost med hvidløg
100 g. revet mozzarella
50 g smør, smeltet
4 fed hvidløg, finthakket eller presset
Flagesalt
Friskkværnet peber
2 spsk frisk persille, finthakket
Vejledning
- Rul butterdejen ud, og smør den med smøreost.
- Kom herefter mozzarellaen ud på butterdejen.
- Krydr med friskkværnet peber.
- Rul butterdejen sammen til en lang, tyk pølse, og fold den til en krans, hvor enderne mødes. Pres enderne godt sammen, så fyldet ikke ryger ud af den.
- Lav forsigtigt nogle symmetriske markeringer med knivens bagside hele vejen rundt på kransen uden at skære hul i dejen.
- Bland smeltet smør og hvidløg, og pensl kransen.
- Bag butterdejsbrødet med ost i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.
- Drys med friskhakket persille og flagesalt og server varmt.
One Comment