Hjemmebagte burgerboller
Der er noget særligt ved hjemmebagte burgerboller. De har en friskhed og autentisk smag, der løfter hele burgeroplevelsen til nye højder. Disse bløde og luftige boller har en let sødme og en let krumme, der giver en perfekt kontrast til saftige burgere og alle de lækre toppings. Noget godt hjemmelavet burgerfyld mellem to af disse boller er den ultimative kombination af komfortmad og gourmet.
Selvfølgelig kan du nemt købe burgerboller i supermarkedet, men intet slår fornøjelsen ved at lave dem selv. Ved at bage dine egne burgerboller har du kontrol over kvaliteten af ingredienserne, og du kan undgå unødvendige tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. Du kan også tilpasse størrelsen og smagen efter dine præferencer og eksperimentere med forskellige typer mel eller toppings. Desuden er duften af nybagte boller i dit eget hjem en uimodståelig bonus!
Hvis du får lavet lidt flere bugerboller end du skal bruge kan du altid fryse dem ned og bruge dem på et andet tidspunkt til hjemmelavede burgere. Ellers kan du lave lækre hjemmelavede brødcroutoner, som kan bruges som topping til salat eller suppe.
Hjemmebagte burgerboller
8
burgerboller1
hour1
hourIngredienser
500 g hvedemel
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 pakke tørgær (ca. 7 g)
2 dl lunken mælk
60 g smør, smeltet
1 stort æg, let pisket
Sesamfrø til drys (valgfrit)
Vejledning
- Bland hvedemel, sukker og salt i en stor skål. Tilsæt tørgær og rør det forsigtigt sammen.
- Tilsæt den lune mælk, det smeltede smør og det let piskede æg til melblandingen. Ælt dejen grundigt, indtil den er glat og elastisk.
- Form dejen til en kugle og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et klæde, og lad dejen hæve på et lunt sted i cirka 1 time, indtil den er fordoblet i størrelse.
- Del dejen i 8 lige store stykker og form dem til runde boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Dæk bollerne med et klæde og lad dem efterhæve i cirka 30 minutter, så de bliver luftige.
- Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft).
- Hvis du ønsker, kan du pensle toppen af bollerne med lidt vand og drysse sesamfrø over dem for en ekstra lækker finish.
- Bag burgerbollerne i ovnen i ca. 12-15 minutter, indtil de er let gyldne på toppen.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
One Comment