Amerikansk smovset brownie
Her får du en skøn opskrift på den lækreste amerikanske brownie, som både er et sikkert hit blandt voksne og børn. Brownien kan spises som den er, men kan også serveres med is og frisk frugt eller bær til.
Brownie er en lækker dessert, der stammer fra USA. Den første opskrift på brownies optrådte i et amerikansk kogebog i 1896. Denne opskrift krævede en blanding af smør, sukker, æg, chokolade, mel og bagepulver. Brownies blev oprindeligt bagt som en nem og hurtig dessert til at tage med på picnic og i madpakker.
På udkig efter lækker dessert? Prøv også tiramisu eller cannoli
Brownies er kendt for deres lækre, chokoladesmag og bløde, fudgy konsistens. De smager godt på grund af deres rige, chokoladesmag og konsistens, der er både blød og sej. Den skal være sprød på toppen, og raspet i bunden. Chokolade er en vigtig ingrediens i brownies, og det er vigtigt at bruge høj kvalitet chokolade for at opnå den bedste smag. Brownies kan spises som dessert efter en middag, til kaffen eller som en snack i løbet af dagen.
Fremgangsmåde
Mange fristes til at undlade at komme lidt rasp i bagepladen, men det er noget af det vigtigste for at brownien får et sprødt ydre, som er så karaterisktisk for amerikanske chokolade brownies.
Du kan sagtens tilsætte lidt hakkede nødder, hvis du gerne vil have lidt ekstra knas i din brownie. Her kan du både bruge valnødder eller hasselnødder eller nogle helt tredje.
Brownies er fryseegnet, så du kan sagtens lave en ekstra stor portion, og fryse noget af den ned. Det er vigtigt at brownien køler helt ned inden den fryses ned. Et godt tip er at du skærer dine brownies ud i portionsstykker, og lægger dem i en kasse med madpapir mellem dem. På den måde er det let for dig, at tage præcis de stykker op, som du har brug for.
Brownie kan sagtens laves dagen før, det er derfor også en god gæstedessert.
Elsker du kage? Prøv også en smovset gulerodskage eller en banankage.
Amerikansk smovset brownie
8
personer15
minutes45
minutesIngredienser
115 g usaltet smør
150 g mørk chokolade
150 g sukker
2 store æg
1 tsk vaniljeekstrakt
75 g mel
2 spsk kakao
0,5 tsk salt
Lidt rasp til formen
Vejledning
- Forvarm ovnen til 180 grader C. Smør og drys en firkantet bageform (ca. 20×20 cm) med rasp.
- Smelt smørret og chokoladen over svag varme i en gryde, og rør det godt sammen.
- Tilsæt sukkeret og rør, indtil det er godt blandet.
- Pisk æggene og vaniljeekstraktet i blandingen.
- Tilsæt melet, kakao og saltet, og rør, indtil det lige er blandet.
- Hæld dejen i den forberedte bageform, og bag i ca. 20-25 minutter ved 180 grader. Brownien må endelig ikke få for meget, så den bliver tør. Prøv at stikke en gaffel i – der må gerne være lidt klæbende dej på den.
- Lad brownien køle lidt af, før den skæres i firkanter. Serveres med en kugle is eller som den er.
2 Comments