Brød med avocado og røræg
Brød med avocado og røræg er en skøn måde at starte dagen på. Den passer perfekt til morgenmad eller på brunch-bordet. Retten er desuden også god som en nem og sund frokost eller i løbet af dagen.
Æg og avokado smager så lækkert sammen. Røræggene skal gerne have en god, cremet konsistens, og avokadoen moses og krydres.
Benyt gerne noget godt brød, så som surdejsbrød eller fuldkornsbrød, som der også er et godt bid i.
Prøv også frensh toast eller avocado toast med sprøde kikærter
Brød med avocado og røræg
Antal
4
personerTid
20
minutesIngredienser
4 skiver friskbagt brød (surdejsbrød, fuldkornsbrød eller landbrød)
- Most avocado
2 modne avocadoer
Saften af 1/2 citron
Salt og peber
- Røræg
8 æg
2 spsk smør eller olie
1 dl mælk
Evt. rrucola, friskhakkede krydderurter (fx purløg eller persille) eller chiliflager til pynt
Vejledning
- Start med at skære avocadoerne i halve, fjern stenene og skrab kødet ud i en skål. Mos avocadoerne med en gaffel, indtil du får en cremet konsistens. Tilsæt citronsaft, salt og peber til den moste avocado og bland godt.
- Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, og pisk sammen.
- Varm en pande over middel varme og tilsæt en smørklat eller et strejf af olivenolie. Lad smørret smelte eller olien blive varm, og hæld æggemassen på.
- Lad æggene stå i panden uden at røre ved dem i et øjeblik, indtil kanten begynder at stivne og blive let gylden.
- Brug en paletkniv til at skrabe æggemassen fra kanten af panden mod midten. Gentag denne proces med forsigtige bevægelser, indtil æggene er tilberedte, men stadig let fugtige.
- Smag til med salt og peber og rør for at blande krydderierne ind i røræggene.
- Rist brødskiverne i en brødrister eller på en pande, indtil de er gyldne og sprøde.
- Fordel den moste avocado jævnt på de ristede brødskiver.
- Top hver skive med en portion røræg, og krydr med ekstra salt og peber, og pynt eventuelt med rucola, friskhakkede krydderurter eller et drys chiliflager.