Blommemarmelade
Hjemmelavet marmelade er super lækkert, og let at lave selv. Denne hjemmelavede blommemarmelade får en sød smag, som passer perfekt til friskbagt brød, oste, is, kage, vafler og pandekager, eller som topping på yoghurt, skyr eller havregrød.
Hjemmelavet blommemarmelade kræver kun få ingredienser, nemlig sukker, blommer og gerne krydderier, såsom vaniljestang, kanelstang og stjerneanis. Det giver en god og krydret smag til blommernes søde smag.
Vi har et stort blommetræ i haven, hvor der altid er alt for mange blommer til, at vi kan nå at få dem alle spist. Derfor laver jeg dem til marmelade i sensommeren for at forlænge deres holdbarhed. Så har vi også lidt af den skønne smag af sommer ind i efteråret.
Prøv også hjemmelavet appelsinmarmelade, hjemmelavet hindbærmarmelade eller hjemmelavet jordbærmarmelade.
Marmeladen kan holde sig ihvertfald en måned i tætlukket glas i køleskabet.
Blommemarmelade
3
glas14
minutes1
hourIngredienser
500 g blommer, uden sten
150 g sukker
1 vaniljestang
1 kanelstang
4 stjerneanis
Vejledning
- Skyl blommerne, halver dem og fjern stenene.
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud og bland dem med sukkeret.
- Find en gryde og tilsæt sukkeret med vaniljen, blommer, kanelstangen og stjerneanis. Kog blandingen op ved middelvarme. Skru herefter lidt ned for varmen og lad marmeladen simre i ca. 40 minutter til marmeladen begynder at tykne og få den rette konsistens.
- Hold øje med marmeladen undervejs. Hvis blandingen er ved at blive for tør, så tilsæt lidt vand.
- Fjern kanelstangen og stjerneanis, og kom marmeladen på skoldede glas og opbevar den på køl.
2 Comments