Barbecue sauce
En velsmagende og lækker barbecue sauce er essentielt for enhver grillentusiast, da det den perfekte smagsforstærker og derfor hemmeligheden bag saftig og lækker grillmad. Den tager mig fluks hen til en varm sommerdag med grill, solskin og sommermad.
Denne BBQ sauce er fyldt med lækre og spicy krydderier, som giver saucen en dejlig og pikant smag. Barbecue marinaden er alsidig og kan bruges til alt lige fra grillede grøntsager, kartofler, tofu, burgere, wraps, fisk eller kød. Med sin lækre smag kan den peppe de fleste grill retter op.
Barbecue saucen kan holde sig på køl i 2-3 uger. Om sommeren har jeg altid et stort glas stående på køl, så det altid er let at lave lækker grillmad.
Jo længere tid din barbecue sauce står på køl, jo mere smag trækker den.
Grillmarinaden kan sagtens fryses ned, så du kan sagtens lave en dobbelt portion, og fryse halvdelen ned, så du altid let kan lave saftig grillmad.
Prøv også den lækreste chimichurri til din grillmad
Barbecue sauce
4
dl15
minutesIngredienser
2,5 dl ketchup
1/2 dl brunt farin
1/4 dl æblecidereddike
2 spsk dijon sennep
2 spsk soyasauce
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk løgpulver
1,5 tsk røget paprika
1/2 tsk stødt chili (valgfrit, juster mængden efter din smag)
Salt og peber
Vejledning
- I en skål kombineres ketchup, brunt sukker, æblecidereddike, dijon sennep, soyasauce, finthakket hvidløg, løgpulver, paprika og stødt chili (hvis du ønsker det).
- Rør blandingen godt, indtil sukkeret er helt opløst, og alle ingredienserne er godt kombineret.
- Smag marinaden til med salt og peber. Tilføj eventuelt mere sukker eller chili, hvis du ønsker en sødere eller mere krydret marinade.
- Din hjemmelavede barbecue marinade er nu klar til brug. Du kan bruge den til at marinere kød, grøntsager eller tofu, før du griller det.
Hjemmelavet bbq sauce
Hvis du ønsker en mere stærk marinade, kan du eksperimentere med at tilsætte lidt alkohol, så som whisky eller rom. Du kan også vælge en mere stærk chili eller tilsætte chiliflager til saucen.
Hvis du ikke har frisk hvidløg kan du sagtens benytte hvidløgspulver. Det smager også rigtig godt i BBQ sauce.
3 Comments