Sprøde bananchips
Haps! Her får du opskriften på de lækreste sprøde bananchips. Bananchips kan både spises i sig selv som en lille sund snack. Men de er også gode i salater eller som topping til havregrød, skyr eller yoghurt sammen med andet tørret frugt, mysli og nødder.
Hvis du har nogle bananer, som er begyndt at se triste ud og få brune pletter er det perfekt at lave dem om til sprøde lækre bananchips. På den måde forlænger du deres holdbarhed. Og du formindsker også dit madspild.
Har du nogle bananer, du gerne vil undgå at smide ud, så prøv også mango nice cream eller kaffe nice cream
Chipsne har en dejlig naturlig sød smag efter bananens naturlige sødme. Der er derfor ikke noget sukker i opskriften.
Prøv også sprøde æblechips eller sprøde rødbedechips
Sprøde bananchips
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredienser
4 modne bananer
Saften fra 1 citron
Vejledning
- Forvarm din ovn til 100°C og beklæd to bageplader med bagepapir.
- Skræl bananerne og skær dem i meget tynde skiver, gerne med et mandolinjern.
- Anret bananskiverne på de forberedte bageplader i et enkelt lag, sørg for, at de ikke overlapper.
- Bag bananchipsene i den forvarmede ovn i ca. 1 time, eller indtil de er sprøde og let gyldne. Vær opmærksom på dem, da bagetiden kan variere afhængigt af ovnen.
- Fjern bananchipsene fra ovnen og lad dem køle af på bagepapiret. De bliver endnu mere sprøde, når de er kølet ned.
- Opbevar bananchips i en tætlukket beholder for at bevare deres sprødhed.