Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan
Bagt rosenkål med hvidløg os parmesan smager så skønt. Rosenkål er en af de grøntsager, der ofte deler vandene. Nogle elsker dem, andre er lidt mere skeptiske. Men én ting er sikker: Når rosenkål bages med hvidløg og parmesan, forvandles de til en lækker og smagfuld ret.
Bagte rosenkål kan spises som tilbehør til masser af retter. Spis det f.eks. sammen med salater, grillede grøntsager eller brød.
Prøv også grillet squash eller hasselback hokkaido græskar
Rosenkål har deres oprindelse i det nordlige Europa, og de er blevet dyrket i Belgien siden det 16. århundrede. Faktisk er de opkaldt efter Belgiens hovedstad, Bruxelles (på engelsk “Brussels sprouts”). Retten med bagt rosenkål, hvidløg og parmesan er en moderne twist, som smager så lækkert.
Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan
4
personer30
minutesIngredienser
500 g rosenkål
3 fed hvidløg, finthakket
50 g friskrevet parmesanost
2-3 spsk olivenolie
Salt og peber
Eventuelt citronsaft til servering (valgfrit)
Vejledning
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Trim bunden af rosenkålene, fjern eventuelle yderste blade, der er beskadigede, og halver dem. Hvis rosenkålene er meget små, kan de efterlades hele.
- Finhak hvidløgsfeddene og riv parmesanosten.
- Kom rosenkålene i en stor skål. Tilsæt finthakket hvidløg, olivenolie, salt og peber. Bland det hele godt sammen, så alle rosenkålene er jævnt dækket af olie og krydderier.
- Fordel rosenkålene i et enkelt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er vigtigt, at de ligger i ét lag, så de bliver sprøde og jævnt bagt.
- Bag rosenkålene i den forvarmede ovn i ca. 20-25 minutter. Vend dem halvvejs igennem bagetiden, så de bliver jævnt gyldne og sprøde.
- Når der er ca. 5 minutter tilbage af bagetiden, drysser du den friskrevne parmesan over rosenkålene, og lader osten smelte og blive let gylden.
- Tag rosenkålene ud af ovnen og lad dem køle af i et par minutter. Server dem varme, eventuelt med et skvæt citronsaft for ekstra friskhed.
One Comment