Bagt hvidløg
Bagt hvidløg smager bare så skønt! Når hvidløg bages, forvandles de skarpe, stærke noter til en mildere og mere kompleks smag. Det får også en dejlig blød konsistens. Hvidløget kan bruges som en smagsforstærker i en lang række retter. Det kan både bruges til saucer, dressinger, på pizza, i pastaretter, til salater eller som smørelse på brød, f.eks. baguette eller focaccia.
Hjemmelavet bagt hvidløg kræver kun en håndfuld ingredienser. Du skal bruge hele hvidløgshoveder, lidt olivenolie, salt og peber. De enkle ingredienser gør denne opskrift utroligt nem at lave.
Hvis du ikke bruger alt hvidløget med det samme, kan det opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge.
Bagt hvidløg
4
personer45
minutesIngredienser
4 hele hvidløg
4 spsk olivenolie
Salt og peber
Eventuelt frisk timian eller rosmarin
Vejledning
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Fjern de yderste, løse skaller fra hvidløgene, men lad de enkelte fed blive i deres skal.
- Skær toppen af hvert hvidløg, så feddene bliver blotlagt. Hæld forsigtigt 1 spsk olivenolie over hvert hvidløg, så olien trænger ned i feddene.
- Drys med salt og peber, og læg eventuelt en kvist timian eller rosmarin på toppen.
- Pak hvert hvidløgshoved ind i et stykke stanniol, og sørg for, at det er godt forseglet, så dampen holder sig inde under bagningen.
- Læg de indpakkede hvidløgshoveder direkte på ovnristen eller i et fad. Bag i ovnen i 35-45 minutter, indtil hvidløget er mørt, og feddene kan presses ud af deres skal.
- Lad hvidløgene køle lidt af, før du presser de bløde fed ud. De kan nu spises som de er, eller bruges i din foretrukne opskrift.