bagt græskar
| | | |

Bagt græskar – Honningbagt hokkaido

Hokkaidogræskar er en af efterårets mest populære grøntsager, og for mange er det en favorit til madlavning. Hokkaidogræskar er kendt for sin søde smag og sin bløde konsistens, som gør det perfekt at bage. En populær måde at tilberede hokkaidogræskar på er ved at bage det i honning. Bagt græskar får en lækker, karamelliseret smag.

Bagt hokkaidogræskar kan både nydes som en snack, som en del af en salat eller benyttes i en buddhabowl eller quinoabowl med sød kartoffel, avocado og kikærter.

Prøv også grillede blomkål med tahindressing

En af grundene til, at bagt græskar smager så godt, er på grund af kombinationen af den søde honning og det søde græskar. Når honningen varmes op i ovnen, karameliseres den og giver det bagte græskar en lækker, knasende skorpe, samtidig med at den søde smag bliver mere intens. Hokkaido græskarret har en flot orange farve, som samtidig ser skøn og indbydende ud.

For at lave bagt hokkaido græskar, skal du bruge et godt kvalitets honning, og selvfølgelig et hokkaidogræskar. Honning er også en sund erstatning for sukker, da det indeholder naturlige sukkerarter, der giver en sød smag.

Honningbagt hokkaido græskar er en lækker og nem måde at tilberede græskar på, og er perfekt til en efterårsmiddag eller som en snack eller som en del  af en hovedret. Server med friske krydderurter, og evt. lidt friskrevet parmesan, hvis du vil gøre retten ekstra smovset.

Er du på udkig efter sunde opskrifter? Prøv græsk salat eller tabouleh salat

Honningbagte hokkaidogræskar

Antal

4

personer
Arbejdstid

15

minutes
Tid i alt

35

minutes

Ingredienser

  • 1 hokkaidogræskar

  • 2 spsk. honning

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 tsk. salt

  • Friskkværnet peber

  • Friske krydderurter (timian, rosmarin, oregano) til servering

Vejledning

  • Varm ovnen op til 200 grader.
  • Skær hokkaidogræskaret i halve og skrab kernerne ud.
  • Skær græskaret i mindre skiver og læg dem i et stort fad.
  • Rør honning, olivenolie, salt og peber sammen i en skål.
  • Hæld honningblandingen over hokkaidogræskaret og bland godt.
  • Bag i ovnen i 25-30 minutter eller indtil græskaret er blødt og karamelliseret.
  • Server honningbagte hokkaidogræskar varmt med friske krydderurter og evt. en smule revet parmesan.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *