Bagt gnocchi med tomatsauce og mozzarella
Den her opskrift på bagt gnocchi med tomatsauce og mozzarella er bare en super lækker og smovset ret. Den smager dejligt af de syrlige tomater, den cremede ost og den milde smag af gnocchi.
Bagt gnocchi med tomatsauce og mozzarella laves af klassiske ingredienser fra det italienske køkken. Gnocchi, som er små kartoffelbaserede dumplings, danner basen, mens tomatsaucen laves af friske tomater eller hakkede tomater, hvidløg, løg og urter som basilikum og oregano. Mozzarellaen smelter på toppen og giver en mild ostesmag. Du kan evt. toppe med lidt friskrevet parmesan, hvis du virkelig elsker ost.
Når retten bages, bliver osten gylden og boblende, mens gnocchien suger al smagen fra tomatsovsen.
Denne ret er ideel til en hyggelig aftensmad. Især på kolde dage, hvor du ønsker noget varmt og mættende. Bagt gnocchi er også perfekt som comfort food til weekenden, når du vil forkæle dig selv eller dine gæster med noget ekstra lækkert.
Server gerne noget hjemmebagt focaccia brød til.
Gnocchi har sin oprindelse i Italien, hvor de i århundreder er blevet lavet som en form for pasta. De er typisk baseret på kartofler. Kombinationen af gnocchi med tomatauce og mozzarella er en variation af klassiske italienske retter som lasagne og cannelloni, hvor tomatsovs og smeltet ost ofte indgår.
Prøv også den italienske vegetar ret pasta al forno.
Bagt gnocchi med tomatsauce og mozzarella
4
personer30
minutesIngredienser
500 g gnocchi (færdigkøbt eller hjemmelavet)
400 g hakkede tomater
2 spsk olivenolie
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk tørret oregano
1 håndfuld frisk basilikum (kan også bruge tørret)
250 g mozzarella, revet eller skåret i skiver
50 g friskrevet parmesan (valgfrit)
Salt og peber
Et nip sukker
Frisk persille eller basilikum til pynt
Vejledning
- Varm olivenolien op i en pande ved middel varme. Tilsæt finthakket løg og steg i 3-5 minutter indtil løgene er bløde og gennemsigtige. Tilsæt hvidløg og steg i yderligere 1-2 minutter indtil det dufter. Hæld de hakkede tomater i panden og tilsæt oregano, et nip sukker, salt og peber. Lad sovsen simre i 15-20 minutter indtil den tykner. Rør friskhakket basilikum i lige inden saucen er færdig med at simre.
- Mens tomatsaucen simrer bringes en stor gryde med saltet vand i kog. Tilsæt gnocchien og kog dem i 2-3 minutter, eller indtil de flyder op til overfladen. Si vandet fra gnocchien og sæt dem til side.
- Forvarm ovnen til 200°C. Hæld halvdelen af tomatsaucen i et ovnfast fad og fordel gnocchien jævnt over saucen. Hæld resten af tomatsaucen over gnocchien, og top med skiver eller revet mozzarella og evt. friskrevet parmesan.
- Sæt det ovnfaste fad i ovnen og bag i 15-20 minutter indtil osten er smeltet og gylden. Hvis du ønsker et ekstra sprødt ostelag, kan du sætte retten under grillen i de sidste par minutter.
- Tag retten ud af ovnen og lad den køle af i et par minutter. Pynt med frisk basilikum eller persille og server straks.
One Comment