Bagt camembert
Bagt camembert er den lækreste lille anretning på en kold efterårsdag eller vinterdag. Den smeltede og cremede ost smager så skønt, og kan serveres som en forret med brødskiver, kiks, grøntsagsstænger, frugt eller nødder, som skal dyppes i den smeltede ost. Osten kan også være en del af et tapasbræt med ost, nødder og frugt.
Vælg gerne en camembert ost af god kvalitet for at få en god bagt camembert.
Camembertosten har sin oprindelse i Frankrig og blev skabt i Normandiet i løbet af det 18. århundrede. Den første dokumenterede fremstilling af camembert osten fandt sted i landsbyen Camembert i 1791, og siden da er denne ost blevet en ikonisk del af den franske gastronomi.
På jagt efter en lækker forret? Prøv også squash carpaccio eller løgsuppe med ostebrød.
Bagt camembert
4
personer25
minutesIngredienser
1 hel camembertost (ca. 250 g), gerne af god kvalitet
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
Friske rosmarin- eller timiankviste
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Brødskiver, kiks eller frugt til servering
Vejledning
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Tag camembertosten ud af emballagen og læg den tilbage i den nederste del af emballagen, eller placer den i en lille, ovnfast skål.
- Skær små snit i toppen af osten og indsæt skiver af hvidløg og kviste af rosmarin eller timian i snittene.
- Dryp lidt olivenolie over osten og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Pak skålen eller osten ind i aluminiumsfolie og placer den på en bageplade.
- Bag camemberten i ovnen i cirka 15-20 minutter, eller indtil osten er smeltet og indbydende gyldenbrun på toppen.
- Tag camemberten ud af ovnen og lad den køle af i et par minutter før servering.