Bagekartoffel
Bagekartoffel er en sand klassiker, der har været en favorit i køkkener verden over i generationer. Den simple, men smagfulde bagte kartoffel har et sprødt ydre og er dejlig blød og cremet indeni.
Bagt kartoffel er skønt til sommerens grillmad , men er god året rundt. Bagekartoffel kan spises med mange foreskellige slags topping. Prøv f.eks. med hvidløgssmør, persillesmør, friske krydderurter, ost, ajvar, eller chimichurri.
Prøv også bagt sød kartoffel eller hasselback butternut squash.
Bagekartoffel
Antal
4
personerTid
45
minutesIngredienser
4 store bagekartofler
2 spsk olivenolie eller smør
1 tsk salt
½ tsk peber
Valgfri toppings: Hvidløgssmør, revet ost, purløg, eller friske krydderurter
Vejledning
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Skyl kartoflerne, og tør dem med et viskestykke.
- Prik hver kartoffel flere gange med en gaffel. Dette tillader damp at slippe ud under bagningen, hvilket forhindrer kartoflen i at sprække.
- Gnid kartoflerne med olivenolie eller smør, og drys dem med salt og peber. Dette vil hjælpe med at skabe en lækker sprød skorpe.
- Placer kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoflerne i ovnen i 60-75 minutter, afhængigt af deres størrelse. Kartoflerne er færdige, når de er møre hele vejen igennem, hvilket du kan teste ved at stikke en kniv eller gaffel i dem. Skorpen skal være sprød, og indersiden blød.
- Når kartoflerne er færdigbagt, fjernes de fra ovnen, og de køles let af.
- Skær et kryds i toppen af hver kartoffel, og tryk forsigtigt på enderne for at åbne dem op.
- Tilføj dine foretrukne toppings som smør, creme fraiche, revet ost eller purløg.