svampe-jagt-natur-efterår-1-1

Bæredygtig efterårsferie – godt for dig og miljøet

Efterårsferien står for døren, og derfor får du her en række sjove bud på fritids- og ferieoplevelser til bæredygtige efterårsaktiviteter, som er gode for dig og miljøet.

1. Gå på rov i naturen

Gå en god lang tur i naturen og se hvad du kan finde. I oktober er naturen rigtig skøn og flot med sine gyldne farver og det er samtidig en god måde at få rørt sig på. Der burde være rig mulighed for at finde æbler til en gammeldags æblekage eller æbleflæsk, svampe til en god risotto, kastanjer til kastanjemænd eller kogler til de kommende juledekorationer.

Hvis du vælger at gå på svampejagt, så husk at sætte dig grundigt ind i, hvilke svampe som er spiselige. Du kan bl.a. benytte denne svampeguide.

Svampe-oplev naturen-bærdygtigt efterår
svampejagt-bæredygtig efterårsferie

2. Lav et kreativt projekt 

Efteråret giver god tid til kreative projekter. Du kan bl.a. bruge tiden på at strikke sokker, hue eller en sweater, hækle vatrondeller, sy en mulepose eller reparere det tøj, som du har i skabet, som har huller eller mangler en knap eller to. Du kan også male et billede, nogle julekort eller til og fra kort, tegne eller upcycle et møbel du har i hjemmet, som trænger til nyt liv. 

Bæredygtig efterårsferie - DIY - kreative projekter i efteråret

3. Brætspil

Efteråret kan være en kold fornøjelse, og derfor er det godt også at have nogle indendørs aktiviteter. Her er det skønt og hyggeligt med tid til brætspil og puslespil.

4. Varm kakao og boller

Efter en tur i skoven kan du lave lækre hjemmebagte boller og varm kakao. Det både smager skønt og er en god måde at få varmen på.

Bæredygtig efterårsferie - varm kakao til efteråret

5. Oplevelser

I Danmark har vi masser af skønne kulturtilbud. Du kan bl.a. besøge et økologisk landbrug eller et dansk slot, tage på museum, i biografen eller i tivoli. 

Hvis vejret tillader det eller du ikke er skræmt af lidt blæst og regn kan du også finde inspiration til skønne ferietips i vores sommerguide.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.