Aspargesrisotto
|

Aspargesrisotto med parmesan

Asparges smager himmelsk! Jeg elsker at skyde aspargessæsonen i gang med en skøn aspargesrisotto. Risotto er en af mine farvoritter, når den står på snasket comfort food. Det er både godt til en travl hverdag, men kan også når der kommer gæster.  

Risotto er rimelig nemt at lave, og det kan laves på under 30 minutter. Og hvis man først har lavet det et par gange kan man hurtigt blive god til at få en dejlig cremet konsistens, hvor der stadig er bid i risene og masser af velsmag. 

Retten smager skønt af asparges, hvidvin, hvidløg og parmesan. 

Aspargesrisotto smager lækkert i sig selv, men du kan overveje at servere lidt brød til. Jeg elsker foccacia til, som har en sprød skorpe og et saftigt indre, og som smager skønt af rosmarin, olivenolie og hvidløg.

Hvis du har noget risotto til overs dagen efter kan du lave det til arancini, som er sprøde, fritterede risottokugler. Det smager himmelsk!

Prøv også risotto milanese eller græskarrsiotto

Aspargesrisotto med parmesan

Antal

4

personer
Arbejdstid

25

minutes
Tid i alt

15

minutes

Ingredienser

  • 1 liter grøntsagsfond

  • 1 løg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, presset

  • 4 dl risottoris

  • 2 dl tør hvidvin

  • 1 bundt asparges

  • 100 g. parmesan, revet

  • Citron, skal og saft

  • Olie til stegning

  • Salt og peber

Vejledning

  • Svits løg og hvidløg i en gryde med olie til de er møre og klare.
  • Tilsæt risene og steg dem i 1-2 minutter. 
  • Tilsæt hvidvin og skru ned på lav varme, så retten simrer stille og roligt. Tilsæt grøntsagsfon lidt ad gangen, mens du jævnligt rører rundt. Når risene har absorberet det meste af væsken tilsætter du mere fon. Fortsæt sådan til risene er møre, men fortsat har lidt bid. Det tager ca. 18-20 minutter. 
  • Gør dine asparges klar i mens. Skær den nederste, træede ende af dine asparges. Skær derefter aspargsene i lige store, mundrette stykker. 
  • Kom dine asparges på en varm pande med olie og svits i et par minutter til de er gyldne, men stadig har bid. 
  • Tag risottoen af varmen, og rør asparges og parmesan i risene til det har en cremet konsistens. Gem lidt parmesan til servering.
  • Smag til med citronsaft, citronskal, salt og peber.
  • Server risottoen med parmesan på toppen.  

Noter

  • Hvis du skal lave en billig version af risotto kan duerstatte risottorisene af grødris. De ligger meget tæt på både i form og konsistens. Grødris er langt billigere end risottoris.  

Hvilken slags ris skal jeg bruge til risotto?

I risotto bliver risene tilberedt langsomt i bouillon og vin til de bliver bløde og møre og retten får en cremet konsistens.

Denne opskrift er en meget klassisk tilgang til risotto, og lavet med risottoris. Til en god og klassisk risotto anvendes typisk Arborio ris eller Carnaroli ris, da disse risarter er særligt velegnede til risotto. Begge typer ris er rig på stivelse, hvilket gør dem perfekte til at absorbere smagen fra bouillon og vin.

Hvis du gerne vil lave en budget-venlig risotto kan du skifte risottorisene ud med grødris. Grødris ligger sig meget tæt op af risottoris, så det smager stadig skønt. Grødris er meget billigere end risottoris.

Krydderurter til risotto

For at få ekstra smag i risottoen kan du komme krydderurter i eller servere den med friske krydderurter på toppen. Prøv f.eks. at komme oregano, timian eller salvie i.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *