Asiatisk agurkesalat
Elsker du agurkesalat og det asiatiske køkken? Så vil du også elske denne spicy asiatisk agurkesalat, som kan serveres som en sideret til at pifte nudlerne, risene eller wokretten op.
Asiatisk agurkesalat er en simpel, men smagfuld salat, der stammer fra Østen. Den er kendt for sin friske smag og crunchy konsistens.
Agurken er hovedingrediensen i denne salat og er typisk tynde bånd eller små grove tern. Jeg benytter et mandolinjern for at få ensartede lange, tynde agurkebånd. Derefter tilsættes en lækker blanding af ristede sesamfrø, eddike, sukker og chili for at give den et godt ekstra pift af smag. Du kan desuden også tilsætte hvidløg, ingefær eller friske koriander, for at få ekstra smæk på smagen.
For at få den bedste smag anbefaler jeg, at salaten står i køleskabet i et par timer inden den skal spises, så smagene kan udvikle sig og blive mere intense.
Agurkesalaten kan serveres som sideret til en velsmagende asiatisk ramen med tofu og æg.
Asiatisk agurkesalat er en nem og lækker måde at tilføje en frisk smag til enhver måltid. Prøv den i dag og nyd den unikke smag af Østen!
Asiatisk agurkesalat
4
personer15
minutes30
minutesIngredienser
2 agurker, i tynde bånd med mandolinjern
2 spsk sesamfrø
2 spsk rørsukker
3 spsk risvineddike
1 rød chili, finthakket eller 1 tsk chiliflager
2 tsk flagesalt
Vejledning
- Skær agurkerne i tynde bånd med et mandolinjern og læg dem i en stor skål. Jo tykkere bånd du laver, jo mere konsistens bevarer agurken. Du kan også variere i tykkelsen, for at få nogle helt tynde bånd, og nogle lidt tykkere.
- Rist sesamfrøene i en tør pande til de er gyldne. Tilsæt dem til agurkerne.
- Tilsæt sukker, risvineddike, chili og salt til agurkerne og sesamfrøene.
- Rør ingredienserne sammen til sukkeret er opløst.
- Lad salaten stå i køleskabet i mindst en time før den serveres, så den kan samle smag.
One Comment