arancini - fritterede risottokugler med mayo
| |

Arancini – Sprøde, fritterede risottokugler

Jeg elsker risotto! Det er en af mine go-to retter, når den står på cremet, fed comfort food. Det betyder, at jeg ofte har rester af risotto tilovers. De rester benytter jeg altid til at lave arancini dagen efter, som er sprøde, fritterede risottokugler, som oprindeligt stammer fra Sicilien. 

Arancini er en perfekt lille snack. De er både lækre som en appetizer, forret, men de kan også serveres til en omgang tapas. Og så tager de kun ca. 20 minutter at lave. 

Du kan lave arancini med alle typer risotto. Nogle af mine favoritter er svamperisotto og risotto milanese

Jeg har brugt almindeligt rasp, men du kan også sagtens benytte pankorasp. 

Risottokuglerne har et dejlig cremet indre. Jeg plejer at servere risottokuglerne sammen med lidt friske krydderurter, såsom persille eller salvie, og lidt pesto eller mayo. 

Risottokuglerne er bedst lidt når de er lavet, hvor de er sprøde og lune. De kan dog sagtens holde sig i 2-3 dage på køl, dog mister de deres sprødhed. 

Hvis du fortsat har risottorester kan du trille det til kugler og komme dem i fryseren. Så er de nemme at tage op og lave til arancini senere. 

Arancini – Sprøde, fritterede risottokugler

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

20

minutes

Ingredienser

  • 400 g. kold risotto

  • 2 æg, sammenpisket

  • 4 spsk hvedemel

  • 4 spsk rasp

  • 8 dl olie, til stegning

  • salt og peber

Vejledning

  • Kom olie i en gryde og varm op til ca. 170-180 grader
  • Find tre dybe tallerkner. Fyld en tallerken med hvedemel, salt og peber, en anden tallerken med sammenpiskede æg og en tredje tallerken med rasp
  • Form din risotto til små fine kugler og pres dem godt sammen. Din risotto skal være kold. Så er den nemmest at forme til kugler.
  • Rul risottokuglerne i mel, æg og til sidst i rasp. 
  • Fritter dine risottokugler i olien i ca. 5 minutter til de er gyldne. 
  • Læg dem til tørre på en tallerken med et stykke køkkenrulle, som suger det værste olie.
  • Server mens de er lune sammen med friske krydderurter, såsom salvie eller persille, og mayo eller pesto

Noter

  • Hvis du gerne vil lave risottokuglerne ekstra smovsede kan du tilføje små stykker frisk mozzarella til risottoen

Vegetarisk forret – Arancini

Arancini er en lækker og populær siciliansk snack eller forret, der laves af ris fyldt med ost og andre lækre ingredienser, som er formet til små kugler og derefter paneret og friturestegt. Disse små lækkerbiskener er utroligt velsmagende og kan nydes både som en let snack eller som en del af en større måltid.

Historisk set blev arancini oprindeligt lavet af sicilianske kvinder, som ville bruge resterne fra aftensmaden for at lave en snack til dagen efter. De ville tage kogt ris og blande det med forskellige ingredienser, såsom ragu, grøntsager eller ost, og derefter forme det til små kugler og friturestege dem.

Det siges, at navnet “arancini” stammer fra det sicilianske ord “arancina”, som betyder “lille appelsin”. Dette navn skyldes formen og farven på de færdige ris-kugler.

En af grundene til, at arancini er så populære, er på grund af den fantastiske smag. De er sprøde og knasende på ydersiden, mens de er bløde og fyldige på indersiden, og fyldet af kød, ost og ris er utroligt lækkert.

Similar Posts

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *