Ærtehummus
Jeg elsker hummus i alle slags afskygninger – den lækre, cremede dip er nem og hurtig at lave, og så smager den bare dejligt. Derudover har denne skønne ærtehummus den flotteste grønne farve.
Hjemmelavet ærtehummus laves ved at tilsætte ærter til den klassiske hummusopskrift.
Hummusen kan spises som en dip med grøntsagsstænger eller brød, f.eks. fladbrød, eller du kan bruge den i sandwiches og wraps. Du kan også bruge den som en smagfuld sauce til pastaretter eller som tilbehør til grillmad.
Hummussen kan opbevares på køl, hvor den kan holde sig i 4-5 dage.
Prøv også avocadohummus og hummus med soltørrede tomater
Ærtehummus
4
personer20
minutesIngredienser
0,5 dåse kikærter, drænet og skyllet
200 g. ærter
3 spsk tahin
2 fed hvidløg
Saft af 1 citron
2 spsk olivenolie
1/2 tsk spidskommen
1/2 tsk paprika
Salt og peber
Vejledning
- Tilsæt kikærter, ærter, tahin, hvidløg, citronsaft, olivenolie, spidskommen og paprika til en blender eller en food processor og blend indtil det er glat og cremet.
- Smag til med salt og peber.
- Server med lidt olivenolie og frisk persille på toppen.